Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

Πάνω από 1 τόνο ακατάλληλων προϊόντων δέσμευσαν στον Πειραιά!

Στον Πειραιά δεσμεύτηκαν ακατάλληλα αγροτικά προϊόντα πάνω από 1 τόνο!

5 Μαρτίου 2019 11:38
Πάνω από 1 τόνο ακατάλληλων προϊόντων δέσμευσαν στον Πειραιά!

Οι στοχευμένοι έλεγχοι τον τελευταίο καιρό, για ακατάλληλα προϊόντα που επρόκειτο να φτάσουν στα ράφια του καταναλωτή, έχουν αποδόσει καρπούς. Σε κατασχέσεις προϊόντων έχουν προβεί οι ελεγκτές.

Στη δέσμευση οπωροκηπευτικών συνολικού βάρους 1.080 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά.

Κατά τον ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίου αγροτικών προϊόντων του Πειραιά, οι ελεγκτές γεωπόνοι εντόπισαν και δέσμευσαν ως μη κανονικά λεμόνια, αβοκάντο. κουνουπίδια και μπρόκολα συνολικού βάρους 1.080 κιλών, επειδή τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις των διατάξεων της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας ως προς την επισήμανση.

Βόμβα του ΕΦΕΤ για ακατάλληλα τρόφιμα!

Είκοσι χιλιάδες έλεγχοι στην αγορά πραγματοποιήθηκαν από το 2014 ως το 2018 από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκίνησαν το 2014.

Με τον τρόπο αυτό έγινε καλύτερος συντονισμός των ελέγχων ανά περιοχή και είδος προϊόντων, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη κάλυψη της αγοράς και να διενεργούνται περισσότεροι έλεγχοι σε αριθμό, χωρίς αλληλοεπικαλύψεις.

Σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Πολυχρόνης Πολυχρονίου, υπέγραψαν το νέο πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ τους, το οποίο θα ισχύσει την ερχόμενη διετία. Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, από το 2014 μέχρι το 2018 πραγματοποιήθηκαν 20.000 έλεγχοι και πάνω από 2.500 δειγματοληψίες, απομακρύνθηκαν από την αγορά επιβλαβή και ακατάλληλα τρόφιμα και ποτά και επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα ύψους 425.000 ευρώ.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον απερχόμενο και τον νέο πρόεδρο του ΕΦΕΤ, τη διευθύντρια του ΕΦΕΤ κ. Θεολογίδου, τις διευθύνσεις Υγείας και Ανάπτυξης της Περιφέρειας και όλες τις υπηρεσίες της και τόνισε ότι μέσω της συνεργασίας αυτής επιτεύχθηκαν στόχοι όπως η καλύτερη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας των καταναλωτών, η πιο αποτελεσματική διενέργεια ελέγχων στον τομέα των τροφίμων και των ποτών και η εξοικονόμηση πόρων στο ανθρώπινο δυναμικό και στον προγραμματισμό των ελέγχων των εργαστηρίων.

Από την πλευρά του ο κ. Πολυχρονίου υπογράμμισε ότι ο φορέας και η Περιφέρεια συντονίζουν τις δυνάμεις τους και τις ελεγκτικές τους υπηρεσίες, ώστε οι καταναλωτές να απολαμβάνουν τρόφιμα ασφαλή, υγιεινά και θρεπτικά.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την διαδικτυακή καμπάνια που ξεκίνησε για τη Μακεδονια, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι στόχο έχει να ενημερώσει για τα προβληματικά σημεία της «απαράδεκτης» και «επικίνδυνης», όπως τη χαρακτήρισε, Συμφωνίας των Πρεσπών, δήλωσε ότι θα παραστεί την Κυριακή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα και πρόσθεσε: «ελπίζω να μην χρειαστεί να δημιουργήσουμε και έναν φορέα που θα κυνηγάει «μαϊμού» Μακεδονίες στο εξής».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share