Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό καλεί αύριο τον λαό σε εξέγερση!

Διαβάστε εδώ!

3 Μαρτίου 2019 17:47
Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό καλεί αύριο τον λαό σε εξέγερση!

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης συνεχίζει τον αγώνα για την πτώση του Νικολάς Μαδούρο.

Την επιστροφή του στη Βενεζουέλα ανακοίνωσε μέσω Twitter ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, καλώντας τον λαό να βγει μαζικά στους δρόμους, σε σημεία συγκέντρωσης που θα οριστούν σε συνεννόηση με τα κατά τόπους κέντρα.

Ο επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης ηγείται της προσπάθειας ανατροπής του Νικολάς Μαδούρο από τον προεδρικό θώκο. Στην προσπάθεια αυτή έχει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και τη συμπαράσταση του συνόλου των χωρών της Δύσης.

«Όπως ανέφερα χθες, ανακοινώνω την επιστροφή μου στη χώρα. Καλώ τον λαό της Βενεζουέλας να συγκεντρωθεί, σε όλη τη χώρα, αύριο στις 11:00. Προσοχή στα επίσημα δίκτυα, θα αναφέρουμε σημεία συγκέντρωσης. Ζήτω η Βενεζουέλα!», έγραψε χαρακτηριστικά στα social media.

Ο Γκουαϊδό είχε οργανώσει ολόκληρο σχέδιο για την ασφαλή επιστροφή του στη Βενεζουέλα, καθώς το καθεστώς Μαδούρο τον κατηγορούσε ότι παραβίασε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η οποία έχει επιβληθεί τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης πέρασε -προφανώς- κρυφά στη Βενεζουέλα, καθώς αν επέλεγε να επιστρέψει μέσω των σημείων ελέγχων στα σύνορα ή με αεροπλάνο, θα γινόταν αντιληπτός και οι αρχές θα προχωρούσαν στη σύλληψή του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share