Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Από 7 Απριλίου σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δεν θα είναι επιχειρησιακά πλήρως λειτουργικό.

26 Φεβρουαρίου 2019 10:41
Από 7 Απριλίου σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δεν θα είναι επιχειρησιακά πλήρως λειτουργικό πριν από την 7η Απρίλιου, έγραψε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Τον Οκτώβριο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου, ενός σχεδίου ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο λίγες μονάχα πτήσεις εκτελέσθηκαν έκτοτε από εκεί.

Η πλήρης λειτουργία του αναβλήθηκε, αρχικά, έως τον Ιανουάριο κι αργότερα έως τον Μάρτιο.

Ο πρόεδος Ερντογάν με το σύζυγό του ξεναγήθηκαν στο χώρο

Η μεταφορά του νέου αεροδρομίου από το υπάρχον αεροδρόμιο Ατατούρκ θα ξεκινήσει στις 5 Απριλίου στις 3 το πρωί (2 ώρα Ελλάδας) και θα διαρκέσει 45 ώρες, σύμφωνα με τη Hurriyet.
Η IGA, η κατασκευαστική και διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, γνωστοποίησε ότι θα ενημερώσει για τις εξελίξεις με αναρτήσεις στον ιστότοπό της σύντομα.
Η Γενική Διεύθυνση Κρατικών Αερολιμένων (DHMI) σημειώνει ότι δεν έχει λάβει πληροφορίες σχετικά με τη νέα καθυστέρηση.

Ημεταφορά του νέου αεροδρομίου από το υπάρχον αεροδρόμιο Ατατούρκ θα ξεκινήσει στις 5 Απριλίου στις 3 το πρωί (2 ώρα Ελλάδας) και θα διαρκέσει 45 ώρες

Οπως αναφερει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης θα μπορεί να διαχειριστεί 90 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο και μπορεί να επεκταθεί για να φιλοξενεί έως και 200 εκατομμύρια, είχε δηλώσει ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τελετή των εγκαινίων




 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share