Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Σοκ: Της σέρβιραν δηλητηριώδη μανιτάρια σε εστιατόριο με Michelin και πέθανε!

Ασύλληπτη τραγωδία!

21 Φεβρουαρίου 2019 08:02
Σοκ: Της σέρβιραν δηλητηριώδη μανιτάρια σε εστιατόριο με Michelin και πέθανε!

Μοιραία αποδείχθηκε η απόφαση μιας Ισπανίδας να γιορτάσει τα γενέθλια του συζύγου της με ένα γεύμα σε εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin.

Το «γκουρμέ» γεύμα περιελάμβανε μανιτάρια που μπορεί να είναι δηλητηριώδη αν δεν μαγειρευτούν σωστά και η Μαρία Χεσούς Φερνάντεζ Κάλβο εξέπνευσε το επόμενο πρωί. Η άτυχη 46χρονη οπτικός είχε πάει στο εστιατόριο RiFF στη Βαλένθια το Σάββατο, με τον σύζυγό της και τον 10χρονο γιο τους. Εκείνη παρήγγειλε ριζότο με μανιτάρια. Το πρωί της Κυριακής άφησε την τελευταία της πνοή, ενώ νωρίτερα είχε εμφανίσει εμετό και διάρροια.

Αλλοι 11 άνθρωποι που έφαγαν στο ίδιο εστιατόριο το Σάββατο- ανάμεσά τους ο σύζυγος και ο γιος της 46χρονης- εμφάνισαν παρόμοια συμπτώματα. Ομως, η νεκροψία θα καθορίσει αν η Φερνάντεζ Κάλβο πέθανε από δηλητηρίαση ή από ασφυξία από τον εμετό. «Θα πρέπει να περιμένουμε προκειμένου να καθορίσουμε αν η κατανάλωση του φαγητό οδήγησε απευθείας στον θάνατό της ή αν προκάλεσε μια κατάσταση που είχε αυτό το μοιραίο αποτέλεσμα», δήλωσε η Ανα Μπαρσελό, επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας υγείας, ενώ συμπλήρωσε ότι δείγματα από τα συστατικά του γεύματος εστάλησαν στο Εθνικό Ινστιτούτο Τοξικολογίας.

Το συγκεκριμένο μανιτάρι, που περιελάμβανε το πιάτο που παρήγγειλε η 46χρονη, δεν μπορεί να καταναλωθεί ωμό, καθώς περιλαμβάνει μια ισχυρή τοξίνη, σύμφωνα με την Telegraph. Οι σεφ συνήθως τα αποξηραίνουν και στη συνέχεια, μαγειρεύοντας, τα μουλιάζουν σε νερό ή γάλα. Τώρα, οι επιθεωρητές υγείας θα πρέπει να διαπιστώσουν αν τα μανιτάρια που σερβιρίστηκαν στο RiFF το Σάββατο προετοιμάστηκαν σωστά ή αν στο πιάτο κατέληξε από λάθος κάποιο άλλο, μη βρώσιμο και ακόμη πιο δηλητηριώδες μανιτάρι.

Ο σεφ του εστιατορίου, Μπερντ Κνέλερ, αποφάσισε να κλείσει το RiFF μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση. «Συνεργάζομαι απόλυτα με τις αρχές από την αρχή, προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα γεγονότα, με ελπίδα ότι θα καθοριστούν οι αιτίες το ταχύτερο δυνατόν», δήλωσε ο σεφ του εστιατορίου που κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin το 2009.έθανε!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share