Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

Προειδοποίηση από το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών- Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

Ταξιδιωτική οδηγία της Βουλγαρίας

18 Φεβρουαρίου 2019 10:57
Προειδοποίηση από το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών- Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

Τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων τις προσεχείς ημέρες στη Βόρεια Μακεδονία επισημαίνει το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών σε ταξιδιωτική του οδηγία προς τους πολίτες της χώρας.

Η προειδοποίηση έρχεται στον απόηχο ανακοίνωσης του υπουργείου Εσωτερικών στα Σκόπια ότι απετράπη σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση από εξτρεμιστές που υποστηρίζουν τον ISIS με έρευνες και κατάσχεση υλικών που σχετίζονται με το πιθανό χτύπημα σε διάφορες τοποθεσίες στη χώρα. Το σκοπιανό υπ Εσ. Ανέφερε ακόμη ότι συνεχίζονται οι ενέργειες για να μην κινδυνέψει η ασφάλεια του κοινού.

Στις 15 Φεβρουαρίου η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια έκανε λόγο για «αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων εμπνεόμενων από εξτρεμιστική ιδεολογία στη Βόρεια Μακεδονία». «Τρομοκρατικές οργανώσεις και άτομα που εμπνέονται από εξτρεμιστική ιδεολογία προτίθενται να επιτεθούν σε πολίτες, περιλαμβανομένων και Αμερικανών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Τρομοκράτες χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο λιγότερο περίπλοκες μεθόδους για να στοχοθετήσουν πλήθη σε δημόσια σημεία, περιλαμβανομένων πιστολιών, οχημάτων και αιχμηρών όπλων», ανέφερε. Πρόσθεσε δε ότι τέτοιες επιθέσεις «συχνά συμβαίνουν απροειδοποίητα και οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να βρίσκονται σε αυξημένο επίπεδο επαγρύπνησης. Εξτρεμιστές ολοένα και περισσότερο αποβλέπουν στο να εντοπίσουν και να επιτεθούν σε “μαλακούς στόχους” όπως εμπορικά κέντρα και αγορές, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, κλαμπ και εστιατόρια, χώρους λατρείας, σχολεία, πάρκα και εκδηλώσεις (αθλητικές οργανώσεις, πολιτικές συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, γιορτές κτλ), πρόσθεσε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share