Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου και διεκόπη η δική

Τι συνέβη;

15 Φεβρουαρίου 2019 16:29
Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου και διεκόπη η δική

Μπλεγμένοι και στην «μαφία των φυλακών» οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
Παραιτήθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης του Κ. Λεκουτσάι και διεκόπη η δίκη
Νέα ημερομηνία είναι η 1 Μαρτίου
Ειρωνίες και έμμεσες απειλές από τον κατηγορούμενο
Η υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» έχει προκαλέσει χιονοστιβάδα ανατροπών στο δικαστικό κύκλο αλλά και σε υποθέσεις που εκκρεμούν.

Μία από αυτές είναι και η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς οι κατηγορούμενοι εκεί φαίνεται πως εμπλέκονται και στο κύκλωμα της «μαφίας των φυλακών».

Έτσι, κατά τη συνεδρίαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, έγινε γνωστό πως η αυτεπαγγέλτως διορισθείσα συνήγορος του κατηγορούμενου ως ηθικού αυτουργού της στυγερής δολοφονίας του δικηγόρου, Κλοντιάν Λεκουτσάι, παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του αλβανού έγκλειστου.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε στη διακοπή της δίκης για την 1η Μαρτίου, προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία ο νέος συνήγορος, ενώ ο Κ. Λεκουτσάι ισχυρίστηκε πως είναι και ο ίδιος σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης υπερασπιστικών εγγράφων.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν σήμερα εκτός από τον Κλοντιάν Λεκουτσάι και ο Ιμπραχίμ Μπραχιμαί, που κατηγορείται για τη φυσική αυτουργία της ανρθωποκτονίας. Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε τα ακόμη πιο σκληρά μέτρα ασφαλείας που τοποθετήθηκαν σε σχέση με προηγούμενες συνεδριάσεις, όπως τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων, ενώ και η μεταγωγή των δύο κατηγορούμενων, πραγματοποιήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα.

«Κυρία πρόεδρε, εχθές από την τηλεόραση είδαμε ότι έχουμε γίνει η κόζα νόστρα του Κορυδαλλού» είπε με ειρωνική διάθεση ο κατηγορούμενος Κ. Λεκουτσάι, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι μάρτυρες που είναι κρατούμενοι να έρθουν όλοι σε μία συνεδρίαση. «Μακάρι να τους προστατευσουν για να μην τους σκοτώσουν όπως σκότωσαν τον Ντούσα…», είπε αναφερόμενος στον κρατούμενο που βρέθηκε νεκρός στις φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο μήνα και μέχρι σήμερα ελέγχεται αν ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα παθολογικών αιτίων ή δηλητηρίασης.

Ο κατηγορούμενος απευθύνθηκε και στους δημοσιογράφους ενώ επέστρεφε στην κλούβα για τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. «Τραβάτε πλάνα τον Φλώρο και τον Βορίδη τα κλεφτρόνια…» είπε.

Ο Λεκοτσάι που φέρεται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου, με φυσικό αυτουργό τον έτερο συμπατριώτη του κατάδικο, βαρύνεται για τη δολοφονία μέσα στις φυλακές του Άλμπερ Μπάκο ο οποίος ήταν επίσης κατηγορούμενος για τη δολοφονία του ποινικολόγου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share