Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βρετανία: Έφηβη που έφυγε πριν 4 χρόνια για να ενταχθεί στο ISIS, θέλει τώρα «να επιστρέψει πίσω»

Θέλει να επιστρέψει πίσω επειδή φοβάται για το μωρό που κυοφορεί!

14 Φεβρουαρίου 2019 13:26
Βρετανία: Έφηβη που έφυγε πριν 4 χρόνια για να ενταχθεί στο ISIS, θέλει τώρα «να επιστρέψει πίσω»

Μια έφηβη Βρετανίδα, η οποία είχε εγκαταλείψει το Λονδίνο το 2015 για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της, όπως αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Times.

«Δεν είμαι η ίδια ανόητη 15χρονη μαθητριούλα που το΄σκασε από το Μπέθναλ Γκριν πριν από τέσσερα χρόνια», δήλωσε σε αποκλειστική της συνέντευξη στην εφημερίδα Times η Σαμίμα Μπέγκουμ. «Και δεν μετανιώνω που ήρθα εδώ».

Τον Φεβρουάριο του 2015 η Μπέγκουμ ταξίδεψε στη Συρία με τις συμμαθήτριές της στο σχολείο του ανατολικού Λονδίνου Bethnal Green Academy Καντίζα Σουλτάνα και Αμίρα Αμπάς.

Οι τρεις φίλες συνάντησαν την άλλη συμμαθήτριά τους Σαρμίνα Μπέγκουμ, η οποία έφυγε από το Λονδίνο τον Δεκέμβριο του 2014. Η καθεμιά τους παντρεύτηκε έναν ξένο μαχητή του Ισλαμικού Κράτους λίγο μετά την άφιξή τους στην Ράκα, όπως είπε η Σαμίμα στην εφημερίδα.

Είπε επίσης ότι τα τρία κορίτσια υποχρεώθηκαν να καταλύσουν σε ένα «σπίτι για γυναίκες» όταν έφθασαν για πρώτη φορά στη Συρία.

Σύντομα η Σαμίμα παντρεύτηκε έναν Ολλανδό τζιχαντιστή, ενώ οι φίλες της η μία έναν Αμερικανό, η άλλη έναν Αυστραλό και η τρίτη έναν Βόσνιο.

Μιλώντας από τον καταυλισμό Αλ Χολ, στη βορειοανατολική Συρία, η Σαμίμα Μπέγκουμ η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη (αναμένεται να γεννήσει εντός του μήνα), εξήγησε ότι είχε γλιτώσει από τις μάχες στην Μπαγκούζ, όπου οι τζιχαντιστές του ΙΚ μάχονταν για να διατηρήσουν το τελευταίο προπύργιό τους στην περιοχή.

Η Μπέγκουμ είπε ότι δύο μωρά τα οποία είχε γεννήσει πέθαναν.

«Δεν μπορούσα να αντέξω τον πόνο και τις κακουχίες που συνεπάγετο η παραμονή μου στο πεδίο της μάχης», αφηγήθηκε η 19χρονη στην εφημερίδα.

«Αλλά φοβόμουν επίσης ότι το μωρό που πρόκειται να φέρω στον κόσμο θα πέθαινε, όπως τα άλλα παιδιά μου, αν παρέμενα. Έτσι έφυγα από το χαλιφάτο. Τώρα το μόνο που θέλω είναι να επιστρέψω στη Βρετανία».

Σύμφωνα με την Μπέγκουμ, κάποιες φίλες της, οι σύζυγοι των οποίων έχουν σκοτωθεί, αποφάσισαν να παραμείνουν στην Μπαγκούζ. «Ήταν δική τους επιλογή ως γυναίκες να παραμείνουν», σχολίασε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι δύο από τις συμμαθήτριές της με τις οποίες το είχαν σκάσει από τη Βρετανία είχαν σκοτωθεί σε βομβαρδισμούς, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη μιας τρίτης.

«Δεν με ενόχλησε καθόλου» όταν είδα το πρώτο πεταμένο «κεφάλι έπειτα από αποκεφαλισμό» μέσα σε έναν κάδο απορριμμάτων, είπε η Mπέγκουμ.

«Ήταν ενός αιχμαλώτου μαχητή, ο οποίος είχε συλληφθεί στο πεδίο της μάχης, ενός εχθρού του ισλάμ. Το μόνο που σκέφτηκα είναι τι θα έκανε εκείνος σε μια μουσουλμάνα αν του δινόταν η ευκαιρία».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share