Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

Πέθανε θρύλος του ποδοσφαίρου!

Θλίψη!

12 Φεβρουαρίου 2019 11:59
Πέθανε θρύλος του ποδοσφαίρου!

Ο θρυλικός Άγγλος τερματοφύλακας, εκ των θριαμβευτών του Μουντιάλ του 1966, Γκόρντον Μπανκς, απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης η οικογένειά του...

Ο Μπανκς απεβίωσε στον ύπνο του τα ξημερώματα (12/2) «ειρηνικά», όπως τόνισε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της», αφήνοντας μια τεράστια ποδοσφαιρική «κληρονομιά» πίσω του.

Την δεκαετία του ’60 και του ’70, ήταν από τους κορυφαίους γκολκίπερ παγκοσμίως και με την Εθνική Αγγλίας, κατέκτησε το Μουντιάλ του 1966. Στην ιστορία έχει μείνει βέβαια η απόκρουσή του στη κεφαλιά του Πελέ το 1970, η οποία χαρακτηρίστηκε ως η «απόκρουση του αιώνα».

Ο Μπανκς γεννήθηκε στο Σέφιλντ και κέρδισε δύο τίτλους στο Λιγκ Καπ με την Στόουκ και την Λέστερ, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 1973.

«Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε πως ο Γκόρντον απεβίωσε ειρηνικά στην διάρκεια της νύχτας. Είμαστε θλιμμένοι που τον χάσαμε, αλλά έχουμε σπουδαίες αναμνήσεις μαζί του και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι» γι’ αυτόν», ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share