Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ΓΙΑΤΙ οι άνδρες κοιμούνται "καπάκι" μετά το ΣΕΞ;;; Νέα έρευνα τους δίνει το τέλειο άλλοθι...!!!

9 Μαΐου 2013
ΓΙΑΤΙ οι άνδρες κοιμούνται

Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι οι άντρες που ξεραίνονται στον ύπνο μετά το σεξ είναι τελείως αναίσθητοι τύποι... Αλλά οι επιστήμονες έρχονται να δώσουν στους άνδρες αυτούς το τέλειο άλλοθι...

Είναι ο εγκέφαλός τους εκείνος που τους... σαμποτάρει κ...αι τους γεμίζει με υπνωτικές ουσίες! Για να εξετάσουν γιατί ο άντρας μετά το σεξ είναι off διεξήγαγαν έρευνα η οποία περιελάμβανε και σάρωση του εγκεφάλου των ανδρών κατά τη διάρκεια του οργασμού και μετά. Βρήκαν, λοιπόν, ότι ο εγκεφαλικός φλοιός, ο οποίος παίζει ένα ζωτικό ρόλο στην προσοχή, τη συνείδηση και την αντίληψη, παύει να λειτουργεί σχεδόν αμέσως μετά τον οργασμό.Ο Serge Stoleru, Γάλλος επιστήμονας, δήλωσε ότι η έρευνα προσφέρει τις «πρώτες ενδείξεις» για το τι συμβαίνει στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του σεξ.

Οπως είπε στην εφημερίδα Sunday Times: «Για τις γυναίκες, φαίνεται να λειτουργεί διαφορετικά. Δεν φαίνεται να έχουν μια τέτοια ισχυρή ανερέθιστη περίοδο και μπορούν να ζητούν περισσότερα, όταν οι σύντροφοί τους θέλουν μόνο να ξεκουραστούν». Η μελέτη έδειξε επίσης ότι ο εγκέφαλος απενεργοποιεί το σύνολο σχεδόν της σεξουαλικής επιθυμίας μετά τον οργασμό. Και μαζί με αυτό, οι άνδρες έχουν έναν επιπλέον λόγο για να τους πιάνει υπνηλία: Μετά το σεξ εγκέφαλός τους πλημμυρίζει με χημικές ουσίες που περιέχουν υπνωτικό, όπως η σεροτονίνη. Και προγενέστερες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι οι άνδρες δεν ευθύνονται για το γεγονός ότι χρειάζονται ένα καλό διάλειμμα μετά το σεξ.

Το 2005, ερευνητές βρήκαν ότι η ροή του αίματος μετά τη σεξουαλική κορύφωση εξαντλεί τους μυς οι οποίοι χάνουν την ικανότητα να παράγουν γλυκογόνο. Και επειδή οι άνδρες έχουν συνήθως υψηλότερη πυκνότητα μυών από τις γυναίκες, κουράζονται μετά το σεξ. Και ο Dr Neil Stanley, διευθυντής της έδρας Υπνου στο «University of Surrey», λέει ότι οι άνδρες δεν ευθύνονται για την υπνηλία που αισθάνονται μετά το σεξ: «Οσο εκνευριστικό κι αν είναι για τις γυναίκες το να πέφτουν οι άνδρες για ύπνο μετά το σεξ, δεν φταίνε οι ίδιοι. Οι άνθρωποι είναι τα μοναδικά όντα στα οποία ο ύπνος και το σεξ συνδέονται απόλυτα και όσο και αν φαίνεται φτηνή δικαιολογία, υπάρχουν επιστημονικοί λόγοι στο γιατί οι άνδρες είναι κουρασμένοι μετά το σεξ»

Η έρευνα έγινε από τον ευρωπαϊκό οργανισμό «The Vitality Show» και πήραν μέρος 10.000 άνδρες και γυναίκες.

www.kamarinia.gr

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share