Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου!

Οι ανακριτές ταξίδεψαν στη Χάγη για τις δικογραφίες Παπαντωνίου

30 Ιανουαρίου 2019 19:33
Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου!

Περίπου τρεις μήνες μετά την προφυλάκισή της η Σταύρουλα Κουράκου, σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, ζητεί την αποφυλάκισή της με σχετική αίτηση που κατέθεσε στην αρμόδια ανακρίτρια.

Τόσο η ίδια όσο και ο Γιάννος Παπαντωνίου τον περασμένο Οκτώβριο είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους στους ανακριτές Διαφθοράς για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Πρόκειται για κατηγορία, η οποία τους απαγγέλθηκε στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα εκσυχρονισμού έξι φρεγατών.

Το συγκεκριμένο έργο ανατέθηκε από τον πρώην υπουργό Άμυνας στην εταιρεία «Thales Nederland B.V» και εκείνη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον «αντάμειψε» με τουλάχιστον 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα.


Την ίδια ώρα, συνάντηση στη Χάγη με συναδέλφους τους από τέσσερα κράτη – Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Κύπρο – είχαν πριν από λίγες ημέρες οι ανακριτές Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανικα και Γιώργος Ευαγγέλου, που χειρίζονται την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τέσσερις αυτές χώρες οι ανακριτές έχουν υποβάλλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής ζητώντας το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Jumbo: Πρόστιμα ύψους 55.500 ευρώ! Παραβάσεις στο ωράριο των εργαζομένων!

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι ανακριτές Διαφθοράς είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους συναδέλφους τους, ενώ πληροφορήθηκαν πως η δικογραφία που αφορά στο εξοπλιστικό πρόγραμμα των φρεγατών, σηματοδότησε την έναρξη έρευνας και σε άλλη χώρα της Ευρώπης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share