Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

«Τον σκότωσαν γιατί ήξερε ότι…»: Αποκάλυψη σοκ του αδελφού του Χριστόδουλου για... δολοφονία!

Τι αποκάλυψε ο αδερφός του Χριστόδουλου για δολοφονία του;

28 Ιανουαρίου 2019 12:28
«Τον σκότωσαν γιατί ήξερε ότι…»: Αποκάλυψη σοκ του αδελφού του Χριστόδουλου για... δολοφονία!

«Ο Χριστόδουλος ήταν η ελπίδα της Ελλάδας. Τον έστειλαν στον θάνατο. Η έγνοια του ήταν να μείνει η πατρίδα μας αλώβητη. Η πολιτική στην Ελλάδα θα ήθελε να έχει έναν Χριστόδουλο, αλλά δεν θα βρει. Ο αδελφός μου ήταν ασπίδα για την Ελλάδα. Εκανε ό,τι μπορούσε για το Μακεδονικό. Μέχρι εκεί που μπορούσε. Ηταν αρχηγός της Εκκλησίας. Δεν ήταν πολιτικός».

Tι «ξέρει» ο Γιάννης Παρασκευαΐδης, αδελφός του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου;

«Τον αδερφό μου τον έστειλαν στον θάνατο… Δεν άφησε καμιά περιουσία. Είναι ψέματα όλα. Με ένα ράσο μπήκε στην Εκκλησία, με ένα ράσο έφυγε… Ο Χριστόδουλος ήταν η ασπίδα της Ελλάδας και αυτή είναι η μόνη αλήθεια…»

Τα μάτια του 92χρονου Γιάννη Παρασκευαΐδη, αδελφού του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, είναι συνεχώς βουτηγμένα στα δάκρυα. Για εκείνον δεν ήταν απλώς ο αγαπημένος του ποιμενάρχης, αλλά και ο μοναδικός συγγενής και στήριγμά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι ο λόγος που θα γίνει η ταφή του Θέμου Αναστασιάδη σήμερα στη Μάνη!

Καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, με πολλαπλά προβλήματα υγείας, σε μια από τις σπανιότατες συνεντεύξεις του, μίλησε σε απογευματινή εφημερίδα. Για αλήθειες και ψέματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά το φευγιό του ανθρώπου που έμελλε να αλλάξει άρδην την Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο κυρ Γιάννης (Παρασκευαΐδης), όπως τον φωνάζουν στο ίδρυμα «Αγάπης Μέλαθρον ο Αγιος Χαράλαμπος» στο Αίγιο, ήταν ο μονάκριβος αδελφός του Χριστόδουλου και κατά 13 χρόνια μεγαλύτερός του. Οταν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έφυγε από τη ζωή, ο αδελφός του δεν είχε κανέναν στον κόσμο και ήταν ήδη 82 ετών. Ετσι τον πήρε υπό την προστασία του ο επιστήθιος φίλος του Χριστόδουλου, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Αν και τα κινητικά του προβλήματα τον έχουν αναγκάσει να μένει καθηλωμένος εδώ και μήνες στο αναπηρικό καροτσάκι, έχοντας ως φύλακα άγγελό του την κυρία Ιωάννα, δεν παραπονιέται, παρά μόνο προσμένει πότε θα… συναντήσει τον αδελφό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάνει θαύματα: Όταν μάθεις τις χρήσεις ενός πράσινου σαπουνιού θα ξετρελαθείς!

«Είμαι σίγουρος ότι με τον αδελφό μου θα ξανασμίξουμε. Δεν ξεχνιέται αυτός ο άνθρωπος. Ξυπνάω και κοιμάμαι με τη σκέψη του» λέει και με λυγμούς ξεσπά σε κλάματα. Πολλές φορές σταματήσαμε τη συνέντευξη σκουπίζοντας τα μάτια του.

Τα κοκαλιασμένα χέρια του κρατούν μια μικρή φωτογραφία του Χριστόδουλου.

«Μόνο αυτό έχω από τον αδελφό μου. Τίποτε άλλο. Το έχω για παρηγοριά» σημειώνει με παράπονο.

«Ποιος δεν τον έχει μνημονεύσει όλα αυτά τα χρόνια και ποιος δεν έχει πει, πού ‘σαι, Χριστόδουλε; Αλλά έτσι είναι η ζωή. Ο Χριστόδουλος δεν έμεινε μόνο για τους λόγους του και επειδή ήξερε να μιλάει ωραία. Άγγιξε τις καρδιές εκατομμυρίων Ελλήνων γιατί ήταν καλός άνθρωπος, καλός χριστιανός» μονολογεί και κοιτάζει αλλού προκειμένου να κρύψει το γοερό κλάμα του.

Τα ψέματα για τη «μυθική περιουσία τους»

Τα εκατομμύρια προβολές δεκάδων βίντεο τα οποία έχουν ανέβει όλα τα χρόνια που έγινε Αρχιεπίσκοπος, μέχρι και που έφυγε από τη ζωή, αποδεικνύουν την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του. Ωστόσο πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν μετά τον θάνατό του για την υποτιθέμενη «μυθική περιουσία του Χριστόδουλου».

Δεκάδες μίτρες, ποιμαντορικές πατερίτσες, εκατοντάδες χρυσά μανικετόκουμπα, χρυσοί σταυροί με ρουμπίνια και πολλά άλλα καταγράφονται σε έναν… κατάλογο που λέγεται ότι βρήκαν μέσα στο σπίτι του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεοπτική βόμβα στον Alpha: Απόφαση σοκ στο κανάλι!


Στην επισήμανσή μας αυτή ο αδελφός του Χριστόδουλου χαμογελά και χαμηλώνει τα μάτια.

«Μα, είναι δυνατόν να λέγονται όλα αυτά ακόμα και μετά θάνατον; Ο αδελφός μου, όπως και κάθε δεσπότης και κάθε Αρχιεπίσκοπος, παίρνει κάποια δώρα κατά την ενθρόνισή του αλλά και κατά τη διάρκεια της θητείας του. Αυτά όλα μένουν στο Μουσείο της Αρχιεπισκοπής.

Τι να τα έκανε ο αδελφός μου δηλαδή όλα αυτά; Μόνο εμένα είχε στη ζωή. Κανέναν άλλον. Ούτε ανίψια ούτε τίποτα. Αυτά βρίσκονται στο Μουσείο της Αρχιεπισκοπής. Είναι ντροπή να λέγονται όλα αυτά».

Οταν του επισημαίνουμε ότι είχε πολλούς εχθρούς, τονίζει με νόημα:

«Πολλούς. Και μέσα από την Εκκλησία και εκτός αυτής. Δυστυχώς. Και εκείνος το μόνο που ήθελε ήταν απλά η Ελλάδα να μείνει αλώβητη».

Στο ερώτημα αν έβλεπε τον εαυτό του εθνάρχη, μας σταματά:

«Η πολιτική στην Ελλάδα θα ήθελε να έχει έναν Χριστόδουλο, αλλά δεν θα βρει. Ο αδελφός μου ήταν ασπίδα για την Ελλάδα. Εκανε ό,τι μπορούσε για το Μακεδονικό. Μέχρι εκεί που μπορούσε. Ηταν αρχηγός της Εκκλησίας. Δεν ήταν πολιτικός».
Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε τι αποκάλυψαν τα Wikileaks: «Η διαδικασία επιλογής ενός διαδόχου κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεάσει την συζήτηση θεμάτων πολιτικής, και κυρίως το Μακεδονικό ζήτημα του ονόματος»!

«Τον αδελφό μου τον έστειλαν (κλαίει). Και τον έστειλαν στον θάνατο με όσα έλεγαν, με όσα έγραφαν. Δεν άντεξε να ακούει όσα του καταμαρτυρούσαν».

Ο Χριστόδουλος ήταν ανεξέλεγκτος, δεν έμπαινε σε καλούπια». Με αυτή τη φράση ο επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας, ένας από τους πιο στενούς και πιστούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, σχολίασε πρόσφατα το αποκαλυπτικό τηλεγράφημα του Οκτωβρίου του 2007 της αμερικανικής πρεσβείας για την ασθένεια του Χριστόδουλου και το Μακεδονικό.

«Αυτά που συμβαίνουν σήμερα με τα WikiLeaks» σημειώνει ο Σωτήρης Τζούμας, «τα έλεγα πριν από μια δεκαετία, ότι ο Χριστόδουλος ήταν στόχος των μεγάλων δυνάμεων και των ισχυρών, και δεν τον ήθελαν. Ιδού, λοιπόν! σήμερα επιβεβαιωνόμαστε επισήμως».

«Ο Χριστόδουλος», λέει ο κ. Τζούμας, «από την αρχή είχε δείξει ότι δεν πρέπει να είμαστε ενδοτικοί στο θέμα της Μακεδονίας, διότι, αν αφήσουμε το όνομα, τότε είναι η αρχή του τέλους αυτής της κατάστασης. Είναι σαν να αρχίσουμε να δίνουμε κομμάτι της Ελλάδας μόνο και μόνο με την παραχώρηση του ονόματος».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share