Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βρετανία: Ένα σκυλί την εβδομάδα πεθαίνει από μυστηριώδη ιό!

Τι συμβαίνει;

24 Ιανουαρίου 2019 17:11
Βρετανία: Ένα σκυλί την εβδομάδα πεθαίνει από μυστηριώδη ιό!

Τρόμο και ανησυχία έχει προκαλέσει στους ιδιοκτήτες σκύλων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, ένας θανατηφόρος ιός που προσβάλλει τα κατοικίδια τους.

Πρόκειται για τον ιό Alabama Rot, ο οποίος προσβάλλει τα σκυλιά και «τρώει» το δέρμα τους.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πολλά για τον συγκεκριμένο ιό, παρά μόνο ότι επιτίθεται στα αιμοφόρα αγγεία των σκύλων και προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία των νεφρών τους.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πώς μεταδίδεται ο ιός, πόσο μάλλον πώς μπορεί να αποτραπεί ή και να θεραπευθεί.

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε λαγωνικά στην Αλαμπάμα τη δεκαετία του ’80, γι' αυτό και ονομάστηκε έτσι.

Για δεκαετίες, τα σκυλιά της Βρετανίας ήταν ασφαλή, αλλά το 2012 τελικά παρουσιάστηκε το πρώτο κρούσμα. Οι περιπτώσεις των τετράποδων που έχουν προσβληθεί, είναι πάρα πολλές.

Το 2015, η Τζες Γουόρθινγκτον, πρόσεξε ότι το κόκερ σπανιέλ της, έγλειφε συνεχώς το ίδιο σημείο. Κοιτώντας προσεκτικά κάτω από το τρίχωμα του σκύλου, είδε αυτό που φοβόταν.

Στο ποδαράκι της σκυλίτσας της, Πίπα, υπήρχε μια γρατζουνιά, σαν ανοιχτή πληγή, που είχε εμφανιστεί μόλις πριν από λίγες ώρες. Συνεχίζοντας το ψάξιμο, η Τζες βρήκε κι άλλα παρόμοια σημάδια στο 2 χρονών σκύλο της.

Η κοπέλα που είναι κτηνιατρική νοσοκόμα, κατάλαβε αμέσως τι ήταν: ο ιός Alabama Rot. Ο ιός αυτός έχει προκαλεί πανικό, καθώς οι ειδικοί γνωρίζουν ελάχιστα για αυτόν. Δεν υπάρχουν καν επίσημα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τους θανάτους, καθώς οι κτηνίατροι δεν έχουν τρόπο εξέτασης για να δουν αν έχει προσβληθεί ο σκύλος από τον ιό όσο είναι ζωντανός. Αυτό επιβεβαιώνεται μόνο μετά τον θάνατό του.

Όταν αρχικά η Τζες πήγε τον σκύλο της στον κτηνίατρο, αυτός δεν βρήκε τίποτα και θεώρησε ότι θα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια βόλτας. Θορυβήθηκε όμως όταν είδε το σκυλί να γλείφει συνεχώς το ίδιο σημείο και ανακάλυψε ότι έχει κολλήσει τον ιό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός αποκαλύπτει: «Στον σύζυγο μου στέλνουν φωτογραφίες με τα επίμαχα σημεία»!

«Πάγωσα από τον φόβο μου. Η καρδιά μου χτυπούσε τόσο γρήγορα». Η γυναίκα πανικοβλήθηκε και πήγε αμέσως την Πίπα στον κτηνίατρο, όπου διανυκτέρευσε.

Την επόμενη μέρα, προέκυψαν κι άλλα άσχημα νέα. Το άλλο κόκερ σπανιέλ της, η Μόλλυ, άρχισε να γλείφει την πατούσα της. Είχε κι αυτή σημάδια στο δέρμα της, και συνεπώς τον ιό, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Οι ειδικοί είναι αποφασισμένοι να αποκαλύψουν την αλήθεια για το πώς μπορεί ένας σκύλος να προσβληθεί από τον ιό.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ευάλωτα σκυλιά έχουν γενετική προδιάθεση για την ασθένεια, η οποία προκαλείται από άγνωστους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η 17χρονη που γέννησε το μωρό της και το έβαλε στο σάκο!

Γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες περιπτώσεις διαγιγνώσκονται το χειμώνα.

Οι ιδιοκτήτες καλούνται να πλένουν τη λάσπη από τα κατοικίδια ζώα τους, σε περίπτωση που μπορεί ο ιός να μεταφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Και όποιος υποπτεύεται ότι ο σκύλος του έχει προσβληθεί από τον Alabama Rot, θα πρέπει να επιδιώξει επειγόντως θεραπεία κτηνιάτρου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share