Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια θλίψη: Πέθανε ο Ερρίκος!

Διάδοχος του θρόνου στην Γαλλία!

21 Ιανουαρίου 2019 21:41
Παγκόσμια θλίψη: Πέθανε ο Ερρίκος!

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 85 ετών, άφησε ο κόμης των Παρισίων, Ερρίκος (Ανρί) της Ορλεάνης, διεκδικητής του θρόνου της Γαλλίας και απόγονος του τελευταίου βασιλιά της χώρας.

Ηταν απόγονος του αδελφού του Λουδοβίκου ΙΔ΄ αλλά και του δούκα της Ορλεάνης Φίλιππου (του επονομαζόμενου Φίλιππου-Ισότης) που είχε ψηφίσει υπέρ της εκτέλεσης του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ κατά τη Γαλλική Επανάσταση. Μάλιστα, ο Ερρίκος της Ορλεάνης πέθανε στην επέτειο του αποκεφαλισμού του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄. Τον θάνατό του ανακοίνωσε μέσω Facebook ο γιος του, ο 53χρονος δούκας Βαντόμ, που είναι ο νέος διεκδικητής του θρόνου πλέον, αναφέρει το ΑΠΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέρας με ρόδες: Θα πάθετε "εγκεφαλικό" μόλις δείτε το αυτοκίνητο του Νίκου Χατζηνικολάου!

Ο Ερρίκος της Ορλεάνης ήταν το δεύτερο από τα 11 παιδιά που απέκτησε ο συνονόματος πατέρας του. Στα 66 του, παρότι είχε μακρά διαμάχη με τον πατέρα του κυρίως επειδή παντρεύτηκε διαζευγμένη γυναίκα, ανακηρύχθηκε επικεφαλής του Οίκου της Γαλλίας.

Είχε γεννηθεί στις 14 Ιουνίου 1933 και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Μαρόκο, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Είχε σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο Παρίσι και συμμετείχε ως αξιωματικός στον πόλεμο της Αλγερίας. Αποστρατεύτηκε το 1967 και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον τραπεζικό τομέα, στη Γαλλία και την Ελβετία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share