Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η ΕΛΑΣ άφησε στους ακραίους και διέλυσε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Μικρά παιδιά υπέφεραν από τα χημικά...

21 Ιανουαρίου 2019 07:28
Η ΕΛΑΣ άφησε στους ακραίους και διέλυσε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!

Σε μια χούφτα κουκουλοφόρους παραδόθηκε χθες το μεσημέρι η Αστυνομία στη Σύνταγμα: Μη καταφέρνοντας να ελέγξει μια ομάδα ακραίων υπηρέτησε ουσιαστικά την προβοκάτσια σε βάρος του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου έξω από το ναό της Δημοκρατίας για την Μακεδονία και ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών που από σήμερα εισέρχεται στην τελική ευθεία για την Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα στελέχη της που βρίσκονταν στο Σύνταγμα ενήργησαν χθες με τον ενδεδειγμένο τρόπο και σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν λάβει.

Κι όμως, αντί να απομονώσει τους ακραίους -που όπως και η ΕΛΑΣ παραδέχεται ήταν μια ομάδα, μέσα στους δεκάδες χιλιάδες των πολιτών- έπνιξε το συγκεντρωμένο πλήθος στα χημικά, υποχρέωσε γονείς να αναζητούν καταφύγιο για τα παιδιά τους, ηλικιωμένους να τρέχουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τελικά διέλυσε το συλλαλητήριο.

Η κυβέρνηση έσπευσε -όπως είχε κάνει και τον περασμένο Φεβρουάριο- να δώσει «ταυτότητα» σ' εκείνους που προκάλεσαν τα επεισόδια, μιλώντας για ακροδεξιά βία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι έγινε σαν σήμερα 21 Ιανουαρίου; Τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

Αυτή τη φορά απέφυγε να χαρακτηρίσει συλλήβδην το πλήθος, αν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε σπεύσει να προβλέψει στη συνέντευξή του στην Αυγή, ότι ακραίες ομάδες θα επιχειρούσαν να χειραγωγήσουν το συλλαλητήριο.

Το βέβαιο είναι ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν από ακραίους, τους οποίους η αστυνομία δεν κατάφερε ή δεν προσπάθησε καν να εμποδίσει και να περιορίσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανεξαρτητοποιήθηκε από το Ποτάμι ο Γιώργος Αμυράς!

Η απάντηση μάλιστα, που έδιναν χθες το βράδυ επιτελείς, σύμφωνα με τους οποίους αν τα ΜΑΤ επιχειρούσαν χθες το μεσημέρι να κυνηγήσουν αυτούς που χτυπούσαν τους αστυνομικούς, στέλνοντας μάλιστα 24 στο νοσοκομείο με κατάγματα και εγκαύματα, τότε εκείνοι θα έμπαιναν στο πλήθος και τα πράγματα θα εξελίσσονταν πολύ χειρότερα, δεν είναι πειστική. Και αυτό διότι το πλήθος ήταν αυτό που βρέθηκε ουσιαστικά στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ, όταν έριξε ανεξέλεγκτα τα χημικά μέσα στους συγκεντρωμένους.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 12 προσαγωγές, εκ των οποίων οι επτά μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share