Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Όλα έτοιμα για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών!

Τουλάχιστον 3.000 λεωφορεία θα μεταφέρουν 150.000-200.000 διαδηλωτές στην Αθήνα!

19 Ιανουαρίου 2019 19:16
Όλα έτοιμα για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών!

Συγκλονιστική σε παλμό και αριθμό ανταπόκριση του κόσμου αναμένει η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η αυριανή συγκέντρωση θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς, όπως έχει ανακοινωθεί, 3.000 λεωφορεία θα φτάσουν στην Αθήνα από τη βόρεια Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και δήμοι της περιοχής θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στην Αθήνα, ενώ στο συλλαλητήριο θα εκπροσωπηθεί και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στα μέτρα ασφαλείας για το συλλαλητήριο της Κυριακής θα πάρουν μέρος περίπου 2.000 αστυνομικοί. Όπως έγινε γνωστό, τα λεωφορεία που θα καταφθάνουν, θα αποβιβάζουν τους διαδηλωτές από τη νότια Ελλάδα στο σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ και από βόρεια Ελλάδα στην Κατεχάκη.

Από εκεί τα λεωφορεία θα αποχωρούν για τους χώρους στάθμευσης σε ΟΑΚΑ, Μπάντμιντον και ΣΕΦ. Οι διαδηλωτές θα μπορούν να προωθηθούν από εκεί μέσω μετρό σε σταθμούς όπως η Ακρόπολη, ο Ευαγγελισμός και το Μοναστηράκι, καθώς θα κλείσει ο σταθμός του μετρό στην πλατεία Συντάγματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πάσο του ήταν ο λόγος για να χάσει τη ζωή του - Νέες εξελίξεις για τον θάνατο του 15χρονου από τη Μεσσηνία!

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Πατσίκα, μέλος της Επιτροπής, που μίλησε νωρίτερα το Σάββατο στον ΘΕΜΑ 104,6, περισσότερα από 3.000 λεωφορεία αναμένονται από τη βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα για το συλλαλητήριο, ήτοι περίπου 150.000-200.000 πολίτες. Εκτός από τον Κρις Σπύρου και τους αγιορείτες μοναχούς, στην εξέδρα.

Ακόμη, θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος, με επιστολή τους προς τους 300 βουλευτές, μέσα από την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», τους ζητά να μην προχωρήσουν στο έγκλημα αυτό, εις βάρος της Ελλάδας.

«Καλούμε όλους τους δημοκράτες πατριώτες να έρθουν από νωρίς στην πλατεία. Θα πρέπει να μείνουμε εκεί και να διατρανώσουμε ειρηνικά ότι δεν συμφωνούμε με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία» είπε ο κ. Πατσίκας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ντου" του Ρουβίκωνα στα Jumbo Παγκρατίου!

Εκτός από τα social media, ανακοινώσεις συνεχίζονται σήμερα και με τον παραδοσιακό τρόπο, με οχήματα που γυρίζουν τις γειτονιές της πόλης, προσκαλώντας από τα μεγάφωνα τους Αθηναίους να ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους Έλληνες που θα φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση, που αυθαίρετα που χαρίζει στα Σκόπια ονομασία, εθνότητα και γλώσσα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share