Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σε έξαρση η γρίπη με 4 νεκρούς! - Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα!

Ανεπαρκή τα κρεβάτια ΜΕΘ

18 Ιανουαρίου 2019 11:12
Σε έξαρση η γρίπη με 4 νεκρούς! - Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα!

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που ανακοινώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς βρίσκεται σε έξαρση η εποχική γρίπη με αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και θανάτους.

Κατά το ΚΕΕΛΠΝΟ, από τον Οκτώβριο του 2018 και μέχρι την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 36 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 35 με νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Κατά την ίδια περίοδο καταγράφηκαν συνολικά 4 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 3 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ο ένας θάνατος σε ασθενή χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Να σημειωθεί ότι όπως έχει γίνει γνωστό από άλλες πηγές, χθες κατέληξε λόγω των επιπλοκών της γρίπης μια ασθενής, αλλά εκτός της ΜΕΘ, χωρίς να διευκρινίζεται αν είχε ζητηθεί ή όχι κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι δύο από αυτούς τους θανάτους σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Όπως επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, με βάση τα στοιχεία αυτά η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα.

Την ίδια ώρα την ανησυχία επιτείνει το γεγονός των ελλείψεων σε κρεβάτια της ΜΕΘ.

Δεκάδες ασθενείς, διασωληνωμένοι σε κλινικές του ΕΣΥ, περιμένουν από την αρχή της χρονιάς να ελευθερωθεί κρεβάτι στη ΜΕΘ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ζακύνθου, όπου τρεις ασθενείς που είχαν διασωληνωθεί στο νοσοκομείο του νησιού και ανέμεναν να εισαχθούν σε ΜΕΘ κατέληξαν από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα. Ένας 73χρονος κατέληξε σε ΜΕΘ της Πάτρας όπου διακομίστηκε έπειτα από επτά ημέρες αναμονής, ένας 69χρονος κατέληξε στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου και την ίδια μοιραία διαδρομή έκανε μια 67χρονη γυναίκα που επίσης βρισκόταν διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ και παράλληλα στη λίστα αναμονής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share