Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε πασίγνωστη Ελληνίδα δημοσιογράφος από ανακοπή καρδιάς!

Τραγωδία!

11 Ιανουαρίου 2019 15:15
Πέθανε πασίγνωστη Ελληνίδα δημοσιογράφος από ανακοπή καρδιάς!

Σήμερα το μεσημέρι «έφυγε» από τη ζωή, από ανακοπή καρδιάς, η κοσμικογράφος Κική Σεγδίτσα, η οποία νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο.

Η Αγγελική (Κική) Σεγδίτσα, είχε γεννηθεί στη Λαμία και ήταν, εκτός από δημοσιογράφος, σεναριογράφος, συγγραφέας, ποιήτρια και κριτικός κινηματογράφου. Ήθελε να σπουδάσει ψυχίατρος, αλλά την κέρδισε η Δημοσιογραφία και η Λογοτεχνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύ πένθος για την Ρούλα Κορομηλά!

Στη δημοσιογραφική της καριέρα, η οποία διήρκησε κοντά πέντε δεκαετίες (αρχές δεκαετίας ’60- τέλη δεκαετίας ’00), υπηρέτησε σε όλο το φάσμα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας. Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες: ‘‘Αθηναϊκή’’, ‘‘Απογευματινή’’, ‘‘Ακρόπολη’’, ‘‘Προοδευτική’’, ‘‘Νίκη’’, ‘‘Οικονομική’’, ‘‘Νέα Πολιτεία’’, ‘‘Εξπρές’’, ‘‘Μεσημβρινή’’ κ.α., με τα περιοδικά ειδικής ύλης: ‘‘Έρευνα και ‘‘Κυνήγι’’, με τα περιοδικά ποικίλης ύλης: ‘‘Ρομάντσο’’, ‘‘Πάνθεον’’, ‘‘Βεντέττα’’, ‘‘Ταχυδρόμος’’, ‘‘Επίκαιρα’’, ‘‘Και’’, καθώς και με τα νεανικά: ‘‘Αλίκη’’ και ‘‘Μανίνα’’, του οποίου διετέλεσε και αρχισυντάκτρια.

Στο Ραδιόφωνο συνεργάστηκε με την ΤΕΔ (κατόπιν ΥΕΝΕΔ), το ΕΙΡ (κατόπιν ΕΡΤ) και το Ράδιο ΑΝΤΕΝΝΑ. Στην Τηλεόραση συνεργάστηκε με τον ΑΝΤ1 και ειδικότερα στον ‘‘Πρωινό Καφέ’’.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαλλιοτράβηγμα στο Πρωινό για το Power of love! - Ο απίστευτος τσακωμός Σκορδά - Ουγγαρέζου στον αέρα!

Διακρίθηκε κυρίως ως ρεπόρτερ στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ έχοντας πάρει συνεντεύξεις από όλους σχεδόν τους μεγάλους του καλλιτεχνικού χώρου: σκηνοθέτες, ηθοποιούς συνθέτες, τραγουδιστές κλπ)*, καθώς επίσης και ως κριτικός Θεάτρου και Κινηματογράφου.

Είχε εκδώσει συνολικά έντεκα ποιητικές συλλογές και πέντε μυθιστορήματα και είχε κερδίσει πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις στην καριέρα της.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share