Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Διαδικτυακός πόλεμος για το παστίτσιο των New York Times! Η συνταγή που εξόργισε τους Έλληνες

Τι συνέβη;

9 Ιανουαρίου 2019 10:52
Διαδικτυακός πόλεμος για το παστίτσιο των New York Times! Η συνταγή που εξόργισε τους Έλληνες

Γαστρονομική βλασφημία ονόμασαν ορισμένοι Έλληνες τη συνταγή για Pastitsio που δημοσίευσαν οι New York Times στη σελίδα τους στο Facebook.

Η πιο διάσημη ενημερωτική ιστοσελίδα της Αμερικής φροντίζει να ανεβάζει αρκετά συχνά ελληνικές συνταγές -θα θυμάστε τη χωριάτικη σαλάτα με ένα αναπάντεχο συστατικό- καθώς αγαπά ιδιαιτέρως την μεσογειακή κουζίνα. Αυτή τη φορά η food editor, Colu Henry, αποφάσισε να γράψει για μια αγαπημένη της ελληνική συνταγή. Το παστίτσιο. Ένα οικογενειακό φαγητό, που μαζεύει μικρούς και μεγάλους στο Κυριακάτικο τραπέζι κι έχει πολλούς φαν, Έλληνες και τουρίστες, στις παραδοσιακές ταβέρνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία για το Power Of Love: Ο νεοναζί παίκτης που έχει διχάσει το διαδίκτυο!

Και μπορεί το παστίτσιο της μαμάς, να διαφέρει ελαφρώς από αυτό της γιαγιάς, ή ακόμη κι από αυτό που φτιάχνει η μεταμοντέρνα νοικοκυρά, ωστόσο οι διαφορές αυτές είναι αμελητέες.

«Αυτό το κλασικό, ελληνικό comfort food, το οποίο φέρει πολλές ομοιότητες με τα λαζάνια, πήρε το όνομά του από την ιταλική λέξη «pasticcio», που μεταφράζεται σε «χάος», αλλά ουσιαστικά δείχνει την ευέλικτη φύση αυτού του πιάτου. Σε αυτή την εκδοχή, το αρνί καρικεύεται με σκόρδο, κανέλα, φρέσκα βότανα και ντομάτες, ωστόσο και το μοσχαρίσιο κρέας ή ο συνδυασμός μοσχαρίσιου και αρνίσιου κιμά θα λειτουργούσε καλά. Πετάξτε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε με κρεμώδη τυριά, περιχύστε τη μπεσαμέλ και στη συνέχεια ψήνετε μέχρι να γίνει χρυσή» αναφέρει η food editor.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: GNTM: Η ανάρτηση που «καίει» την Καζαριάν για το ροζ βίντεο!

Η food editor των NYT πάντως, δεν γνώριζε ότι θα ξεκινούσε έναν ανεπίσημο διαδικτυακό πόλεμο με τη συνταγή που ανέβασε την περασμένη εβδομάδα κάνοντας τρία βασικά λάθη και εξοργίζοντας εκαντοντάδες Έλληνες στα social media.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share