Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγικό: Αποκλεισμένο από τα χιόνια μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας!

Ο λόγος για...

8 Ιανουαρίου 2019 15:06
Τραγικό: Αποκλεισμένο από τα χιόνια μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας!

Σε αναβολή χειρουργικών επεμβάσεων, προγραμματισμένων αλλά και έκτακτων, προχώρησαν σήμερα οι επικεφαλής του νοσοκομείου ΚΑΤ, καθώς ήταν αδύνατη η πρόσβαση στο νοσοκομείο. Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η διοίκηση και η Περιφέρεια δεν φρόντισαν, παρότι γνώριζαν τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν, να διατηρηθεί ανοιχτή και συνεχώς η πρόσβαση στο μεγάλο νοσοκομείο, που μάλιστα εφημερεύει πάντοτε για ορθοπεδικά περιστατικά - σημειωτέον ότι αυτά τα περιστατικά είναι που κυριαρχούν τις ημέρες της χιονόπτωσης και του παγετού.

«Θα περιμένει κανείς, αφού γνωρίζαμε ότι θα πέσει χιόνι και στο κέντρο της Αττικής ότι το Υπουργείο Υγείας και οι Διοικούντες το σύστημα θα ελάμβαναν τα κατάλληλα μέτρα για την εύκολη πρόσβαση των ασθενών στα Νοσοκομεία ειδικά των βορείων προαστίων. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη. Το Νοσοκομείο ΚΑΤ είναι αποκλεισμένο, με 15-20 πόντους χιόνι» καταγγέλλει η Ομοσπονδία.

Επισημαίνει, ωστόσο, ως παράδειγμα προς μίμηση τα καλά αντανακλαστικά που επέδειξαν τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Παίδων Πεντέλης και Αμαλία Φλέμιγκ στα οποία δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαζύγιο Κοσιώνη - Μπακογιάννης: Έσκασε η βόμβα: Επίσημη τοποθέτηση από την οικογένεια για τον... χωρισμό!

Η ΠΟΕΔΗΝ συγχαίρει τους διασώστες του ΕΚΑΒ και τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων που αψήφησαν τον κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και βρέθηκαν στη δουλειά τους. Τέλος, καλεί το Υπουργείο Υγείας και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων που είχαν προβλήματα πρόσβασης λόγω του χιονιού, να λάβουν μέτρα ώστε στους γύρω δρόμους και τον περιβάλλοντα χώρο των Νοσοκομείων να μην υπάρξει παγετός.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share