Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άγριο χτύπημα κατά του Ερντογάν!

Έκτακτη είδηση!

28 Δεκεμβρίου 2018 13:14
Άγριο χτύπημα κατά του Ερντογάν!

Ο Ερντογάν συγκεντρώνει στρατεύματα εντός του συριακού εδάφους στις περιοχές που κατέχει, ωστόσο φαίνεται ότι η συμφωνία με τον Τραμπ δεν αρκεί. Η Συρία μοιάζει ξανά με σκακιέρα. Οι δυνάμεις του Άσαντ κατέλαβαν το Μανμπίτς με τις ευλογίες της Μόσχας και των Κούρδων.

Ενώ ο Ερντογάν δεν το κρύβει ότι ετοιμάζεται να εισβάλει στην περιοχή Μανμπίτς με στόχο να ελέγξει τις περιοχές ανατολικά του Ευφράτη και να πετύχει ακόμη ένα χτύπημα κατά των Κούρδων, όμως η Μόσχα ήδη έστειλε μήνυμα ότι είναι αντίθετη και τώρα φαίνεται πως και οι Κούρδοι μπαίνουν στο ίδιο παιχνίδι.

Μόλις προχθές η Μόσχα διαμήνυσε ότι τις περιοχές που εγκαταλείπουν οι Αμερικανοί θα πρέπει να τις καταλάβουν οι δυνάμεις του Άσαντ, βάζοντας εμμέσως πλην σαφώς μπλόκο στον Ερντογάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα με τον επιχειρηματία που απήγαγαν: Τι δουλειά είχε στον... Πούτιν πριν την απαγωγή;

Σήμερα οι Κούρδοι διαμηνύουν ότι θέλουν ακριβώς το ίδιο. Να μπουν ανάμεσα σε αυτούς και τα τουρκικά στρατεύματα, δηλαδή, οι δυνάμεις του Άσαντ.

Το YPG διεμήνυσε ότι προσκαλεί τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Συρίας να αναλάβουν τον έλεγχο των περιοχών απ’ όπου αποσύρονται οι δυνάμεις των Κούρδων και ειδικά του Μανμπίτς και να προστατεύσουν αυτές τις περιοχές από την τουρκική εισβολή.

Καθώς το καθεστώς Άσαντ στηρίζεται από τη Μόσχα είναι σαφές ότι η Ρωσία θέλει να σταματήσει την προέλαση των τουρκικών δυνάμεων και να δώσει επιπλέον χώρο στις κυβερνητικές δυνάμεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παγκόσμιος συναγερμός: Νεκρός ο Βλάντιμιρ Πούτιν μέσα στο 2019!

“Ξαφνικά” μετά την κίνηση του Τραμπ που άνοιξε τον δρόμο για μεγαλύτερη τουρκική διείσδυση στη Συρία, έρχεται η Μόσχα που ως τώρα κάνει “μπίζνες” με την Άγκυρα να μπει σφήνα ώστε να ανακοπεί η προέλαση των τουρκικών δυνάμεων… και οι Κούρδοι που ως τώρα έβλεπαν ως ασπίδα τους Αμερικανούς τους αντικαθιστούν με τις κυβερνητικές δυνάμεις που με τη σειρά τους έχουν τη στήριξη των Ρώσων…

Η πρόσκληση των Κούρδων είχε μάλιστα άμεση ανταπόκριση και έτσι από σήμερα το πρωί η σημαία των κυβερνητικών δυνάμεων κυματίζει το Μανμπίτς. Οι τουρκικές δυνάμεις πριν φτάσουν στις περιοχές των Κούρδων θα πρέπει να χτυπήσουν δυνάμεις του Άσαντ και αυτό η Μόσχα προφανώς δεν το θέλει…

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share