Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σίδνεϊ: Εκκενώθηκε ουρανοξύστης λόγω ρωγμής!

Κι άλλο κρούσμα

27 Δεκεμβρίου 2018 16:57
Σίδνεϊ: Εκκενώθηκε ουρανοξύστης λόγω ρωγμής!

Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ένα πολυώροφο συγκρότημα διαμερισμάτων στο Σίδνεϊ για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα, μετά τη ρωγμή που εμφανίστηκε στους τοίχους του τη Δευτέρα, όπως μεταδίδει το BBC.

Πολλοί από τους ενοίκους του 38ώροφου Opal Tower, στο Ολυμπιακό Πάρκο του Σίδνεϊ, είχαν επιστρέψει στα διαμερίσματά τους μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων όταν ακούστηκε ισχυρός θόρυβος και ανακαλύφθηκε μια ρωγμή. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πύργος είχε μετακινηθεί κατά 2 χιλιοστά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το FBI συμβουλεύει: Καλύψτε τις κάμερες των υπολογιστών σας!

Η εταιρία που κατασκεύασε τον ουρανοξύστη ανακοίνωσε ότι «είναι γερός από δομική άποψη» και ότι η μετεγκατάσταση των ενοίκων έγινε προληπτικά. Η απομάκρυνσή τους θα επιτρέψει στους μηχανικούς και τους ερευνητές να εργαστούν με εντατικούς ρυθμούς, ανέφερε η εταιρία.

Οι αρχές είχαν προηγουμένως ανακοινώσει ότι 51 από τα 392 διαμερίσματα του πύργου επηρεάστηκαν και το κτίριο, η οικοδόμηση του οποίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα, θεωρήθηκε ασφαλές προκειμένου να επιστρέψει η πλειονότητα των ενοίκων. Τη Δευτέρα, 3.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα και τα γειτονικά σπίτια καθώς κατέρρευσε τοιχίο στήριξης στον 10ο όροφο του κτιρίου, σύμφωνα με την αστυνομία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share