Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Πακιστανοί, φύγετε από δω"! Ρατσιστική επίθεση σε Έλληνες στην Αγγλία!

Τι συνέβη;

25 Δεκεμβρίου 2018 14:30

Στόχος ρατσιστών δύο φορές σε λιγότερο από ένα μήνα, έγινε το ελληνικό εστιατόριο All Greek Street Food UK στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας.

O Γρηγόρης και o Λαυρέντης Κωνσταντινίδης, ιδιοκτήτες του εστιατορίου οι οποίοι έφυγαν από τη χώρα το 2011 λόγω της οικονομικής κρίσης, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο κατήγγειλαν τη ρατσιστική επίθεση μέσω Facebook.

Όπως αναφέρουν, η πρώτη επίθεση έγινε από άνδρα που έσπασε με κλωτσιές το τζάμι στην είσοδο του μαγαζιού. Δυο μέρες αργότερα κι ενώ το μαγαζί λειτουργούσε με κόσμο, ένας άλλος άνδρας αποφάσισε να ουρήσει στην πόρτα του εστιατορίου. Όταν μάλιστα υπάλληλος του εστιατορίου προσπάθησε να τον αποτρέψει, ο άνδρας πιάστηκε στα χέρια μαζί του, τον αποκάλεσε «Πακιστανό» και ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη Βρετανία.

«Ο συνάδελφος του είπε ότι το μαγαζί είναι ανοιχτό και τον παρακάλεσε να κάνει την ανάγκη του αλλού και όχι στην πόρτα μας. Αυτός, όντας μεθυσμένος, μάλλον εκνευρίστηκε από την πρόταση του συναδέλφου μου και του επιτέθηκε φραστικά, τον έβρισε. Του είπε να φύγει από την Αγγλία, "δεν πρέπει να είστε εδώ" και χαρακτηριστικά τον αποκάλεσε "Πακιστανό". Είχε ρατσιστικό χαρακτήρα η επίθεση, έγιναν δύο περιστατικά. (Στο πρώτο πάλι) ήταν μεθυσμένοι, δύο άτομα κλώτσησαν όχι μόνο το δικό μας το τζάμι αλλά και δύο μαγαζιά που βρίσκονται δίπλα μας» είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης στον ANT1.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελένη Μενεγάκη: Οι απαγορευμένες φωτογραφίες της με τον Παντζόπουλο πριν πάρει διαζύγιο με τον Λάτσιο!

«Είχε ρατσιστικό χαρακτήρα η επίθεση, έγιναν δύο περιστατικά» λέει ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης.

Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος έχουν καταγγείλει στις αρχές και τα δύο περιστατικά βίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share