Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

6χρονη λιποθυμάει κάθε φορά που πάει στην τουαλέτα - Μόλις οι γιατροί ανακαλύπτουν τον λόγο, δεν μπορούν να το πιστέψουν…

Απίστευτο!

23 Δεκεμβρίου 2018 18:05
6χρονη λιποθυμάει κάθε φορά που πάει στην τουαλέτα - Μόλις οι γιατροί ανακαλύπτουν τον λόγο, δεν μπορούν να το πιστέψουν…

o 2014 ένα κοριτσάκι λιποθύμησε ενώ καθόταν στην τουαλέτα. Τελικά, μετά από δύο χρόνια οι γιατροί κατάφεραν να ανακαλύψουν τι προκάλεσε το επεισόδιο. Παρόμοια επεισόδια έχουν ξανασυμβεί από τότε. Η Brooke Abate πέρασε τα τελευταία τέσσερα χρόνια προσπαθώντας να καταλάβει τι δεν πήγαινε καλά με την κόρη της, Jayla.


H Abate βρήκε την Jayla «άσπρη και σε αδρανή κατάσταση», όταν το κοριτσάκι λιποθύμησε στην τουαλέτα το 2014. Η Jayla ήταν τότε 6 χρονών. Την μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο. Οι γιατροί είπαν τότε στην μητέρα ότι επρόκειτο απλά για έναν ιό και την έστειλαν σπίτι.
Ωστόσο, μετά από αυτό η Jayla άρχισε να λιποθυμά τακτικά. Η Brooke την πήγε σε αρκετούς γιατρούς για να εξετάσουν την καρδιά της. Οι γιατροί δεν βρήκαν τίποτα, αλλά τους παρέπεμψαν για νευρολογικό έλεγχο στο Tulane University στην Νέα Ορλεάνη. Από εκεί τους παρέπεμψαν σε καρδιολόγο.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έβγαιναν φυσιολογικά, αλλά η Jayla συνέχιζε να λιποθυμά σε τακτά διαστήματα. «Συνέβαιναν σε άκυρες στιγμές», είπε η Brooke. «Δεν ήξερες πότε θα συμβεί». Στις αρχές του 2016, οι γιατροί τοποθέτησαν ένα μόνιτορ καρδιάς στο στήθος της Jayla για να δουν αν θα έβρισκαν κάποια ανωμαλία, αλλά δεν είχε πάθει καμία κρίση από τότε που τοποθετήθηκε το μόνιτορ.


«Δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο όλον αυτό τον καιρό», είπε η Abate. «Ήταν τρελό, σαν να μην με πίστευε κανείς. Με έκανε να αισθάνομαι ότι είχα τρελαθεί. Ένας γιατρός μας είπε μάλιστα, “Νομίζω πώς θέλει να τραβήξει την προσοχή”.» Τότε, στις 22 Ιουνίου 2016, η Jayla έπαθε μια άσχημη κρίση ενώ περπατούσε έξω με την μητέρα της. Είπε στην μαμά της, «Όλα γίνονται άσπρα» και μετά λιποθύμησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Το Κίνημα Φτωχών Ελλάδος" - Ο Παύλος Κοντογιαννίδης ίδρυσε κόμμα!

Της έκαναν ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, αλλά τα αποτελέσματα βγήκαν φυσιολογικά. Ενώ μιλούσε με την εταιρία του μόνιτορ στο τηλέφωνο, η Brooke λέει ότι την πλησίασε η Jayla και της είπε, «Θέλω απλά να ξέρεις ότι σε αγαπώ», και λιποθύμησε ξανά. «Ήμουν τόσο φοβισμένη», είπε η Brooke.


«Νόμιζα ότι μου το είπε αυτό επειδή πέθαινε. Τελικά έφτασε το ασθενοφόρο και η Jayla μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Women and Children’s Hospital. Καθώς πήγαινα εκεί, ο γιατρός με πήρε για να μου πει ότι ήξεραν επιτέλους τι δεν πήγαινε καλά.»


Οι γιατροί διέγνωσαν την Jayla με σύνδρομο νοσούντος φλεβοκόμβου, μια διαταραχή στην οποία η καρδιά σταματά να χτυπά για 5-6 δευτερόλεπτα την φορά. Συνήθως απαντάται σε άτομα ηλικίας 50 και πάνω. Η διαταραχή αυτή μπορεί να προκληθεί από κατεστραμμένες διόδους στον ιστό της καρδιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζούλια Νόβα: Σπάει την σιωπή της για την αποχώρηση από το Star!
Μετά την διάγνωση η Jayla ξεκίνησε την θεραπεία που χρειάζεται. Η οικογένεια της λέει ότι έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους, αλλά προχωράνε.

«Η πίστη, οι προσευχές και η αγάπη της οικογένειας μας συνεχίζονται», είπε η Brooke. Η Abate λέει ότι έχει μια απλή συμβουλή για όσους γονείς παλεύουν να μάθουν τι έχει το παιδί τους.

«Μην τα παρατάτε. Κάντε ό,τι χρειάζεται για να το βρείτε. Σαν μητέρα, ξέρεις πότε κάτι δεν είναι σωστό – ακούστε αυτό το ένστικτο. Μείνετε θετικοί και δώστε στο παιδί σας να καταλάβει ότι δεν θα σταματήσετε μέχρι να πάρετε απαντήσεις.»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share