Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η Αλ Κάιντα επιστρέφει! - Ετοιμάζει επιθέσεις σε αεροπλάνα και αεροδρόμια!

Παγκόσμιος συναγερμός!

23 Δεκεμβρίου 2018 14:52
Η Αλ Κάιντα επιστρέφει! - Ετοιμάζει επιθέσεις σε αεροπλάνα και αεροδρόμια!

Νέες «θεαματικές» φονικές επιθέσεις με στόχο αεροσκάφη και αεροδρόμια σχεδιάζει η Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Ασφάλειας.

Όπως είπε ο Μπεν Γουάλας στους Κυριακάτικους Τάιμς, η διαβόητη τρομοκρατική οργάνωση που διέπραξε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, εκτός από κτυπήματα «καμικάζι» σχεδιάζει μεταξύ άλλων να χρησιμοποιήσει ακόμη και drones παγιδευμένα με εκρηκτικά για να καταρρίψει επιβατικά αεροσκάφη, με στόχο να ξαναπάρει τα ηνία της παγκόσμιας τρομοκρατίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελένη Μενεγάκη: Το χλιδάτο ξενοδοχείο που μένει στις Μαλδίβες η παρουσιάστρια! - Η βίλα που κοστίζει 1840 ευρώ δώρο στον Μάκη για τα Χριστούγεννα!

Ο υπουργός είχε συναντηθεί με αξιωματούχους των μεγαλύτερων αερολιμένων του Ηνωμένου Βασιλείου λίγες μέρες πριν το χάος που προκάλεσε drone στο Γκάτγουικ κι όπως είπε στη βρετανική εφημερίδα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος «εσωτερικής τρομοκρατικής απειλής».

«Ο κίνδυνος για την αεροπλοϊα είναι υπαρκτός καθώς αποτελεί άκρως επιθυμητό στόχο για αυτούς τους τρομοκράτες. Η Αλ Κάιντα ανακάμπτει. Έχουν αναδιοργανωθεί, εξυφαίνουν ολοένα και περισσότερα σχέδια επιθέσεων στην Ευρώπη, έχουν εξοικειωθεί με νέες μεθόδους και εξακολουθούν να τρέφουν “φιλοδοξίες” για επιθέσεις στην αεροπλοϊα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φαίη Σκορδά: Η άγνωστη ζωή της παρουσιάστριας! Με ποιους τα είχε πριν τον Γιώργο Λιάγκα;

Ο Βρετανός υπουργός Ασφάλειας, Μπεν Γουάλας (Φωτογραφία: ΑΡ)

Όπως αποκάλυψε δε τα υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών καταστρώνουν σχέδια και έχουν διοχετεύσει ένα κονδύλι 25 εκατομμυρίων στερλινών σε ερευνητικό πρόγραμμα για την θωράκιση της χώρας έναντι τέτοιων απειλών.

Η τρομοκρατική οργάνωση που ίδρυσε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν φιλοδοξεί να ξαναπάρει τα παγκόσμια ηνία της τρομοκρατίας (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)

Η κατάρρευση του «Ισλαμικού Κράτους» επιτρέπει στο δημιούργημα του Οσάμα Μπιν Λάντεν να διεκδικήσει και πάλι την «πρωτιά», ως σημαντικότερη τρομοκρατική οργάνωση του πλανήτη, μια οργάνωση, που όπως είπε ο Γουάλας, αν και έδειχνε σε κατάσταση ύπνωσης τα περασμένα χρόνια, συνέχισε να καταστρώνει σχέδια και μια μεγάλη επίθεση στην αεροπλοϊα -απειλή που «έχει κάνει υπουργούς να χάσουν τον ύπνο τους»- θα τη βοηθήσει να επανέλθει δριμύτερη.

Η Αλ Κάιντα διατηρεί στρατόπεδα εκπαίδευσης στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ και το Σουδάν ενώ εκτός από τις προαναφερθείσες χώρες δραστηριοποιείται με παρακλάδια της στη Συρία, την Υεμένη, τη Λιβύη κι άλλες χώρες στη Μέση Ανατολή.

H Aλ Κάιντα δραστηριοποιείται σε χώρες της Μέσης Ανατολής με πολλά παρακλάδια της, όπως το Μέτωπο Νούσρα ( Jabhat al-Nusra) στη Συρία (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ)

Με τις βελτιώσεις που έχουν γίνει στον τομέα της ασφάλειας των αεροδρομίων οι τρομοκράτες είναι πιο δύσκολο να περάσουν λαθραία εκρηκτικά στα αεροσκάφη, λέει ο Γουάλας, αλλά, όπως επισημαίνει «έχουν διερευνήσει άλλους τρόπους να βάζουν βόμβες στα αεροσκάφη. Αν δεν μπορείς να τα βάλεις από την μπροστινή πόρτα, θα το προσπαθήσεις από την άλλη», τόνισε. Και προειδοποίησε: «Το 2019 θα πρέπει να αγρυπνούμε για την Αλ Κάιντα. Επανενεργοποιούν κάποιους προηγούμενους συνδέσμους τους και μονάδες λογιστικής υποστήριξης και είναι υπαρκτές οι βλέψεις τους για την αεροπλοϊα».

Τουλάχιστον 13 τρομοκρατικά σχέδια ισλαμιστών εξτρεμιστών απέτρεψαν οι βρετανικές Αρχές από τον Μάρτιο του 2017, αλλά όπως είπε ο υπουργός, νέα ηγετικά στελέχη εμφανίζονται και παροτρύνουν άλλους να εξαπολύσουν επιθέσεις στις Δύση...

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share