Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Ποια οργάνωση «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική πίσω από την επίθεση στο κανάλι;

«Μίλησε» η εκρηκτική ύλη!

22 Δεκεμβρίου 2018 14:15
Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Ποια οργάνωση «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική πίσω από την επίθεση στο κανάλι;

Στην Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) οδηγούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων στα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, που εξερράγη την περασμένη Δευτέρα, έξω από το κτίριο του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» από τη χημική ανάλυση διαπιστώθηκε ότι για την κατασκευή του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού χρησιμοποιήθηκε αμμωνιοδυναμίτιδα, δηλαδή η εκρηκτική ύλη - «ταυτότητα» της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Η ανάλυση των υπολειμμάτων έγινε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και η διαδικασία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανακοίνωσε τον θάνατο του "κοριτσιού" του και λύγισε ο Γιώργος Παπαδάκης! Τραγωδία για τον παρουσιαστή!

Οπως τονίζεται στο δημοσίευμα, από την πρώτη στιγμή, οι οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. και τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής που βρέθηκαν στο Νέο Φάληρο εκτιμούσαν ότι στην επίθεση είχε χρησιμοποιηθεί ποσότητα περίπου δέκα κιλών ισχυρού εκρηκτικού, με πιθανή εκρηκτική ύλη την αμμωνιοδυναμίτιδα.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων επιβεβαίωσαν την αρχική εκτίμησή τους και πλέον αναμένουν το κείμενο ανάληψης ευθύνης, που όπως θεωρούν, θα φέρει τη σφραγίδα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.

Στο μεταξύ, οι έρευνες εστιάζονται στον εντοπισμό του κρησφύγετου των δραστών.

Πρόκειται για το σημείο που τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εικάζουν ότι είχαν κρύψει το σκούρο αυτοκίνητο μάρκας Opel -με το οποίο μετέφεραν τη βόμβα-στο διάστημα που μεσολάβησε από την κλοπή του τον Νοέμβριο, από τη Νέα Ιωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Το απόλυτο θηλυκό από το Survivor 1 μπαίνει και στο 3! Τι αποκάλυψε η ίδια;

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι οι μισθώσεις χώρων πάρκινγκ για την απόκρυψη οχημάτων και εξοπλισμού αποτελεί συνήθη τακτική των «ανταρτών πόλης».

Για να ολοκληρωθεί το «παζλ», οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, ταυτόχρονα, συγκεντρώνουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης για να ανασυνθέσουν το δρομολόγιο διαφυγής και να προσδιορίσουν εάν το σκούρο Opel που βρέθηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα συνοδευόταν από άλλο όχημα υποστήριξης, όπως σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share