Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Σοκ: Στο νοσοκομείο στενή συγγενής υπουργού της κυβέρνησης!

Ο λόγος για...

21 Δεκεμβρίου 2018 17:25
Σοκ: Στο νοσοκομείο στενή συγγενής υπουργού της κυβέρνησης!

Σχεδόν τρία χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της μικρής Μελίνας Παρασχάκη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έπειτα από επέμβαση για κρεατάκια, η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, που βρέθηκε στο επίκεντρο αυτής της τραγικής υπόθεσης για τις πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες που είχε λόγω και προηγούμενης εμπλοκής της σε κλοπή και χρήση οπιούχων ουσιών, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο στον μικρόκοσμο των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Βενιζέλειο και Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Η κυρία Πολάκη νοσηλεύεται το τελευταίο 24ωρο στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, όπου λέγεται ότι εισήχθη με εισαγγελική εντολή. Η αναισθησιολόγος είχε βρεθεί την περασμένη Τρίτη σε κωματώδη κατάσταση στη διάρκεια της εφημερίας της στο νοσοκομείο Βενιζέλειο – το τελευταίο έτος είχε μετακινηθεί από τα χειρουργεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας- και διασωληνώθηκε. Μάλιστα, φέρεται να επισκέφθηκε την εξαδέλφη του στο νοσοκομείο το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης.

Οι λόγοι για τους οποίους βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση δεν έχουν διευκρινιστεί. Λέγεται ότι από πλευράς διοίκησης του νοσοκομείου αποδώθηκε το περιστατικό σε κρίση επιληψίας.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι των δύο νοσοκομείων συσχετίζουν το τελευταίο συμβάν – όπως και τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε να μη βγει από τους τοίχους του νοσοκομείου- με το επιβαρυμένο ιστορικό της αναισθησιολόγου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικός θάνατος για αγαπημένο ηθοποιό του ΑΝΤ1: "Έσβησε" κατά τη διάρκεια γυρισμάτων!

Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο του 2015 η αναισθησιολόγος είχε κλέψει από το φαρμακείο του ΠΑΓΝΗ αμπούλες πεθιδίνης, που είναι οπιούχο νοσοκομειακό σκεύασμα, και είχε διαταχθεί ΕΔΕ. Η υπόθεση είχε κρατηθεί στα συρτάρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας μέχρι το τέλος του ίδιου έτους.

Ο θάνατος της μικρής Μελίνας

Ο θάνατος της μικρής Μελίνας, μετά το χειρουργείο για τα κρεατάκια κι ενώ βρισκόταν στη φάση του «ξυπνήματος», και η εμπλοκή της αναισθησιολόγου δρομολόγησαν με τραγικό τρόπο τον ουσιαστικό έλεγχο του φακέλου της κυρίας Πολάκη. Για την κλοπή των οπιούχων σκευασμάτων η ίδια είχε αναφέρει στο πλαίσιο της ΕΔΕ ότι ενδεχομένως συσχετίζεται με εξάρτησή της από οπιούχες ουσίες. Τον Μάιο του 2016 η γιατρός κλήθηκε στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατρών ΕΣΥ «για το πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός κι εκτός υπηρεσίας»!

Το protothema.gr είχε επισημάνει τότε με αφορμή όλες τις θλιβερές εξελίξεις, πως ο χαρακτηρισμός και μόνο του πειθαρχικού αδικήματος από τους αρμόδιους αποδεικνύει το προβληματικό από λειτουργικής και ηθικής πλευράς πεδίο του πειθαρχικού ελέγχου των γιατρών του ΕΣΥ και προκαλεί την κοινή λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Διότι η κλοπή από το φαρμακείο του ΠΑΓΝΗ των οπιούχων φαρμάκων από μια γιατρό που εκμεταλλεύεται ακριβώς την ιατρική της ιδιότητα για να προβεί σε αυτή την πράξη και την οποία όχι μόνο την ομολογεί αλλά και τη συνδέει με τη γενικότερη συμπεριφορά της ως ενδεχόμενης χρήστριας, βαφτίζεται απλώς ανάρμοστη ή αναξιοπρεπής συμπεριφορά υπαλλήλου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Είσαι ψωνάρα Ξεφτιλίδου, ουδέν προ του τέλους μακάριζε...": Τραγικές ώρες για την Τατιάνα Στεφανίδου!

Τελικά, η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν στέρηση ενός μισθού.

Πλέον, η νοσηλεία της στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ δρομολογεί νέες εξελίξεις, σε ό,τι αφορά την άσκηση των καθηκόντων της.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share