Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ρίχνει λάδι στην φωτιά η Άγκυρα: Συνεχίζει τις προκλήσεις με παραβιάσεις! - Νέο drone «θα ελέγχει το Αιγαίο»!

Επιχειρεί να ανεβάσει το θερμόμετρο και προκαλεί ωμά την Ελλάδα!

18 Δεκεμβρίου 2018 11:04
Ρίχνει λάδι στην φωτιά η Άγκυρα: Συνεχίζει τις προκλήσεις με παραβιάσεις! - Νέο drone «θα ελέγχει το Αιγαίο»!

Πιστή στην προσφιλή της τακτική, η Άγκυρα όχι μόνο επιχειρεί να ανεβάσει το θερμόμετρο, αλλά και προκαλεί ωμά την Ελλάδα.

Η πρώτη επίσημη πτήση του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους ΤΒ12 (drone) πάνω από τα Δαρδανέλια πραγματοποιήθηκε χθες, όπως ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κατασκευής Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ και ένας από τους γαμπρούς του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το συγκεκριμένο drone λειτουργεί με πετρέλαιο και μπορεί να πετάει 24 ώρες συνεχόμενα. Ο τουρκικός Τύπος σχολιάζει πως επιτέλους «η Τουρκία διασφάλισε να ‘ελέγχει’ το Αιγαίο φτηνά».

Σαν να μην έφτανε αυτό, νέες παραβιάσεις έγιναν χθες από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σε στρατιωτικά φυλάκια στις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο

Τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τα δύο ελληνικά νησιά, στο κέντρο του ανατολικού Αιγαίου. Τα τουρκικά F-16 και F-4 παρέμειναν περίπου μισή ώρα εντός του FIR Αθηνών.

Όπως αναφέρει το protothema.gr την ίδια στιγμή, με δύο νέες παράνομες οδηγίες προς ναυτιλομένους (navtex) το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό δέσμευσε μεγάλες περιοχές εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό το πρόσχημα της διεξαγωγής πολυεθνικών στρατιωτικών ασκήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές είναι οι νέες αφετηρίες των ΚΤΕΛ Αττικής!

Ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε για ολόκληρη την 18η Δεκεμβρίου παράνομη οδηγία που αφορά περιοχή σε απόσταση 20 ναυτικών μιλίων νότια της Πάφου και εκτείνεται στα τεμάχια 1, 5, 6, 7 και 8 της κυπριακής ΑΟΖ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share