Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στα Κατεχόμενα: 13χρονος σκοτώθηκε από βλήμα του κατοχικού στρατού που δεν είχε εκραγεί

Τραγικό περιστατικό!

15 Δεκεμβρίου 2018 13:17
Τραγωδία στα Κατεχόμενα: 13χρονος σκοτώθηκε από βλήμα του κατοχικού στρατού που δεν είχε εκραγεί

Ένα βλήμα πυροβολικού που δεν είχε εκραγεί, κοντά σε πεδίο βολής του τουρκικού στρατού στα Κατεχόμενα ήταν η αιτία που έχασε τη ζωή του ο 13χρονος Μακχίρ Ισμαήλοβ από το Κιργιστάν, στο χωριό Κυρά της Μόρφου, όπου είχε πάει να μαζέψει χόρτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads Διαρροή: Ποιος παίκτης κερδίζει σήμερα (15/12) το τελευταίο ατομικό αγώνισμα;

Το άψυχο σώμα του αγοριού σε λίμνη αίματος, φέρονται να βρήκαν οι ίδιοι οι γονείς του χθες το πρωί, όταν βγήκαν να τον αναζητήσουν αφού δεν είχε δώσει σημεία ζωής από την προηγούμενη το απόγευμα. Ο θάνατος του 13χρονου κυριαρχεί στις τουρκοκυπριακές εφημερίδες σήμερα, που γράφουν για «άδικο θύμα», ενώ η Αφρίκα έχει τίτλο «Το θύμα του μιλιταρισμού».

Αργά χθες το απόγευμα η λεγόμενη «αστυνομία» ανακοίνωσε ότι η αιτία θανάτου του μικρού Μακχίρ ήταν κατά πάσα πιθανότητα η επαφή του με στρατιωτικά πυρομαχικά που ήταν στην περιοχή και έσκασαν όταν τα άγγιξε. Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι επρόκειτο για στρατιωτική βόμβα και πως υπάρχουν κι άλλες που δεν έχουν εκραγεί στην ίδια περιοχή που – σύμφωνα με την Αφρίκα – χρόνια πριν χρησιμοποιούνταν ως πεδίο βολής πριν μετακινηθεί δίπλα.

Στη σκηνή όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του παιδιού κλήθηκαν εκτός από το ασθενοφόρο, ειδικές μονάδες του τουρκικού στρατού καθώς και ιατροδικαστής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό φάρμακο για το κεφάλι!

Σύμφωνα με την λεγόμενη «αστυνομία», η αυτοψία έδειξε ότι λόγω της επαφής με το πολεμοφόδιο (όπως αναφέρεται) ο 13χρονος έφερε μεγάλο τραύμα σε εσωτερικά όργανα και κύριες αρτηρίες.
Η Κίπρις γράφει ότι μέλος της οικογένειας που αντίκρισε επιτόπου το παιδί λιποθύμησε ενώ η οικογένεια ολόκληρη, που είναι Κιργιζιανής καταγωγής, βυθίστηκε στο πένθος και το κλάμα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share