Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αποφυλακίσθηκε ο Ριχάρδος!

«Δεν έχω κάνει τίποτα, θέλω να πάω σπίτι μου»

14 Δεκεμβρίου 2018 16:59
Αποφυλακίσθηκε ο Ριχάρδος!

Ελεύθερος είναι ξανά από το απόγευμα της Παρασκευής ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος. Μετά το βούλευμα του συμβουλίου των πλημμελειοδικών και την καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ από μέρους του αφέθηκε ελεύθερος. «Θέλω να πάω στο σπίτι μου. δεν έχω κάνει τίποτα. Να πάω στους ανθρώπους που με αγαπάνε και στα μαγαζιά μου», ήταν οι πρώτες του δηλώσεις.

Ο ενεχυροδανειστής αφέθηκε ελεύθερος αφού κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου αποφασίστηκε η άρση της προφυλάκισης του μετά την καταβολή του ποσού των 200.000 ευρώ ως εγγύηση στο Ταμείων Παρακαταθηκών και Δανείων. Ακόμη του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση μια φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.

Ο Ριχάρδος Μυλωνάς βρίσκεται από τις 3 Δεκεμβρίου στη φυλακή όταν μετά την μαραθώνια απολογία του διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση. Ωστόσο 24 ώρες αργότερα η υπόθεση πήρε άλλη τροπή καθώς η ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση έχοντας ζητήσει και λάβει σχετικά έγγραφα από την ΑΑΔΕ διαπίστωσε πως τα έγγραφα αυτά βεβαιώνουν ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στη γειτονική Τουρκία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεκρή η γυναίκα που έψαχνε η Αγγελική Νικολούλη!

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια συνήγορο υπεράσπισης του κ. Μυλωνά,το βασικό αδίκημα της κακουργηματικής λαθρεμπορίας δεν στοιχειοθετείται συυμπαρασύροντας όμως και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Αδικήματα τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στη Ρόδο: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζητά ο 21χρονος!

Ωστόσο το δικαστικό συμβούλιο που αποφάσισε χθες την άρση της προσωρινής κράτησης του Ριχάρδου Μυλωνά και των υπολοίπων επτά προφυλακισθέντων αναφέρθηκε σε ενδείξεις ενοχής χρησιμοποιώντας ως βασικό επιχείρημα τα κατασχεθέντα σε χρυσό για τα οποία δεν υπήρχαν παραστατικά για επιμέτρηση φόρων και ως εκ τούτου, κατά τους δικαστές είναι λαθρεμπορεύματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share