Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πορεία στο Μοναστηράκι για την Ελένη Τοπαλούδη!

Όλοι εκεί!

11 Δεκεμβρίου 2018 09:06
Πορεία στο Μοναστηράκι για την Ελένη Τοπαλούδη!

«Πορεία για την Ελένη» διοργανώνει η ανοιχτή συνέλευση για τη Γυναικοκτονία στη Ρόδο, η οποία καλεί την προσεχή Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου σε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Το κάλεσμα είναι για τις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Καπνικαρέα στο Μοναστηράκι.

Την πορεία διοργανώνουν οι ομάδες Καμία Ανοχή, Sabbat – Burn the Rich not the Witch, Justice For Zak/Zackie, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και τη Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Θα σε γ@μ@σ@ ρε! Ωραία ήτανε;": Βίντεο σοκ από τον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού μέσα στην φυλακή!

Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Στις 28 Νοεμβρίου η Ελένη βρέθηκε δολοφονημένη στη Ρόδο. Για εμάς ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή ότι βρισκόμασταν μπροστά σε μία ακόμη γυναικοκτονία. Την Ελένη κακοποίησαν, βασάνισαν και δολοφόνησαν δύο άντρες, ο Μανώλης Κούκουρας και ο Αλέξανδρος Λουτσάι, επειδή αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί τους. Για άλλη μια φορά πάνω σε μια γυναικοκτονία συναντήθηκαν ο κοινωνικός κανιβαλισμός και ο μιντιακός βόθρος, που έσπευσαν να βάλουν στο μικροσκόπιο τη ζωή της Ελένης, τις κοινωνικές της σχέσεις, το πόσο καλή φοιτήτρια και ήρεμη ήταν ή δεν ήταν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στην Κάλυμνο: Μητέρα δύο παιδιών πέθανε από νευρική ανορεξία!

Για άλλη μια φορά οι γυναικοκτόνοι διαχωρίστηκαν σε ντόπιους και μετάναστες, σε Ροδίτη και Αλβανό, σε «καλό παιδί από πλούσια οικογένεια» που παρασύρθηκε από τον «βίαιο μετανάστη». Τα μισογυνικά και ρατσιστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι εκπομπές που πούλησαν και βεβήλωσαν το νεκρό της σώμα, η αγία ελληνική οικογένεια που για άλλη μια φορά σοκαρίστηκε.

Τίποτα από αυτά δεν είναι καινούριο, τίποτα από αυτά δε μας είναι ξένο. Την ίδια ρητορική, το ίδιο μίσος ξέρασαν και στην περίπτωση της ομοφοβικής, τρανσφοβικής δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου αλλά και κάθε φορά που το δολοφονημένο σώμα δεν χώραγε μέσα στην πατριαρχική, σεξιστική, ρατσιστική, εθνικά υπερήφανη κοινωνία. Γιατί δεν έχουν όλες οι ζωές την ίδια αξία. Βγαίνουμε στον δρόμο. Απαντάμε. Η Πατριαρχία Γυναικοκτονεί. Για κάθε Ελένη Έχουμε πόλεμο. #Καμία_Λιγότερη #Καμία_Μόνη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share