Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Παρελθόν» το «I Amsterdam»: Γιατί ποιο λόγο «ξήλωσαν» το διάσημο αξιοθέατο;

Ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα!

4 Δεκεμβρίου 2018 17:58
«Παρελθόν» το «I Amsterdam»: Γιατί ποιο λόγο «ξήλωσαν» το διάσημο αξιοθέατο;

Μόνο στις αναμνήσεις και στις παλαιές φωτογραφίες όσων το επισκέφθηκαν θα βρίσκεται πια ένα από διασημότερα αξιοθέατα του Άμστερνταμ, το περίφημο «I Amsterdam».

Αναλυτικότερα, τα πασίγνωστα κόκκινα και λευκά γράμματα έξω από το Rijksmuseum όπου φωτογραφίζονταν καθημερινά χιλιάδες τουρίστες, δεν υπάρχει πια, μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της ολλανδικής πρωτεύουσας να τα απομακρύνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Τα 6 πρόσωπα που συζητούν για να μπουν στους Διάσημους στο Survivor 3!

Γιατί το «ξήλωσαν»

Σύμφωνα με δημοτικούς συμβούλους του Άμστερνταμ, η εν λόγω απόφαση ελήφθη γιατί το «I Amsterdam» είχε γίνει «σύμβολο μαζικού τουρισμού και ατομικισμού σε μια πόλη που υποστηρίζει την αλληλεγγύη και την διαφορετικότητα».

«Το μήνυμα “I Amsterdam” είναι πως είμαστε όλοι ξεχωριστοί στην πόλη. Εμείς θέλουμε να δείξουμε κάτι άλλο: διαφορετικότητα, ανοχή, αλληλεγγύη», σχολίασε η Femke Roosma, μέλος της δημοτικής παράταξης GroenLinks που ανέλαβε την πρωτοβουλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρόδος: Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη και για βιασμό στους δυο κατηγορούμενους!

Το «I Amsterdam» ξεκινάει τα «ταξίδια»

Όπως μεταδίδει η επίσημη ιστοσελίδα του «I Amsterdam», τα γράμματα θα «ταξιδεύουν» σε διάφορα σημεία, όπως είχε γίνει πριν εγκατασταθούν μόνιμα έξω από το Rijksmuseum, πριν από 14 χρόνια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share