Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αλέξης Κούγιας: Οι ανακριτές δρομολογούν την αποφυλάκιση του ενεχυροδανειστή!

Γκάφα στη δικογραφία;

4 Δεκεμβρίου 2018 13:35
Αλέξης Κούγιας: Οι ανακριτές δρομολογούν την αποφυλάκιση του ενεχυροδανειστή!

Ανατροπές αναμένονται στην υπόθεση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης λαθρεμπορίας χρυσού με τον ένα μετά τον άλλο τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να καταθέτουν αιτήματα αποφυλάκισης πριν καλά καλά στεγνώσει το ...μελάνι των προφυλακίσεων τους.

Σύμφωνα πληροφορίες το σκηνικό της υπόθεσης άρχισε να ανατρέπεται μετά τη διαβίβαση στην ανακρίτρια-όπως υποστηρίζουν υπερασπιστές των κατηγορουμένων- εγγράφου από οικονομική υπηρεσία, η οποία επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Κατόπιν αυτού, όπως εκτιμούν νομικές πήγες, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας παραμένει έωλο συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα: Γιος γνωστού Έλληνα επιχειρηματία ο ένας δολοφόνος της φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη!

Υπό αυτά τα δεδομένα οι συνήγοροι υπεράσπισης καταθέτουν αιτήματα άρσης της προσωρινής κράτησης, ενώ δικαστικές πήγες αναφέρουν ότι και η ανακρίτρια έχει την δυνατότητα να ανακαλέσει αυτεπαγγέλτως τις προφυλακίσεις.

Κούγια: Οι ανακριτές δρομολογούν αποφυλάκιση του ενεχυροδανειστή

Δεν υπάρχει αδίκημα λαθρεμπορίας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο συνήγορος του γνωστού ενεχυροδανειστή Αλέξης Κούγιας, εκτιμώντας πως ο πελάτης του θα αποφυλακιστεί τις επόμενες ώρες.

Ο κ. Κούγιας επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι οι συμφωνίες μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας δεν προβλέπουν επιβολή δασμών στις εξαγωγές σκραπ χρυσού προς την γειτονική χώρα, και συνεπώς δεν έχει τελεστεί λαθρεμπόριο.

Με αυτά τα δεδομένα δήλωσε βέβαιος πως η κατηγορία καταρρέει και εκτίμησε πως ο πελάτης του θα αφεθεί ελεύθερος εντός των επόμενων ωρών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρόδος: Αυτό είναι το προφίλ των δυο δολοφόνων της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη! (video)

Ο ποινικολόγος υποστήριξε πως οι ενέργειες της Αστυνομίας έναντι του πελάτη του εγείρουν «τεράστιο ηθικό και ποινικό θέμα», κάνοντας λόγο για κακούργημα και για κατάχρηση εξουσίας.
Εκτίμησε ωστόσο πως ο ενεχυροδανειστής δεν θα κινηθεί νομικά εναντίον της ΕΛ.ΑΣ. «Η Δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη», είπε.
Ωστόσο άφησε εκ νέου αιχμές για τον πρωθυπουργό, ο οποίος κατονόμασε τον πελάτη του και τον χαρακτήρισε εγκληματία στην Βουλή, σημειώνοντας πως υπάρχει ηθικό θέμα.

Εξελίξεις στην υπόθεση πυροδοτεί η απάντηση της ΑΑΔΕ στην ανακρίτρια

Από χθες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ανακριτικό γραφείο διαβιβάστηκε απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε ερώτημα της δικαστικής λειτουργού, στο οποίο η Αρχή επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Κατόπιν αυτού, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας παραμένει έωλο, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share