Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στον ανακριτή ο Ριχάρδος με υπόμνημα 20 σελιδών!

Τι αναμένεται να υποστηρίξει στην απολογία του

2 Δεκεμβρίου 2018 12:48
Στον ανακριτή ο Ριχάρδος με υπόμνημα 20 σελιδών!

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής η απολογία του Ριχάρδου, ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός του τεράστιου κυκλώματος λαθρεμπορία χρυσού.

Ο γνωστός ενεχυροδανειστής, προτού ξεκινήσει την απολογία του, παρέδωσε στον ανακριτή ένα πολυσέλιδο υπόμνημα. Μάλιστα, στο πλευρό του βρέθηκαν και 20 υπάλληλοι των ενεχυροδανειστηρίων.

Ο «βασιλιάς» του χρυσού, όπως έγινε γνωστός, πέρασε το κατώφλι της Ευελπίδων λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, ενώ απ’ έξω τον περίμεναν για συμπαράσταση περίπου 20 υπάλληλοι των ενεχυροδανειστηρίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις Δεκεμβρίου από τον Κώστα Λεφάκη!

Τι αναμένεται να υποστηρίξει στην απολογία του

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ριχάρδος θα υποστηρίξει ότι οι εξαγωγές χρυσού ήταν απόλυτα νόμιμες και ότι δεν υπάρχουν οφειλές σε φόρους και δασμούς, καθώς πρόκειται για εξωκοινοτικές εξαγωγές.

Ήταν καθόλα νόμιμες οι εξαγωγές χρυσού

Δεν υπάρχει λαθρεμπορία

Δεν οφείλονται δασμοί και φόροι καθώς επρόκειτο για έξω κοινοτικές εξαγωγές.

Τα τελευταία 2 χρόνια είχε κάνει νόμιμες εξαγωγές χρυσού 30 εκατ. ευρώ στην Τουρκία.

Το χυτήριο της Στουρνάρη 29 ήταν απολύτως νόμιμο

Στα άλλα δυο χυτήρια που φέρονται ως παράνομα ούτε έχει πάει ποτέ ούτε προκύπτει ότι έχει κάποια σχέση.

Στη φυλακή πέντε μέλη του κυκλώματος

Την ίδια στιγμή, πέντε άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού κρίθηκαν προφυλακιστέα μέχρι στιγμής ενώ, άλλα 12 αφέθηκαν ελεύθερα με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που πήραν το δρόμο της φυλακής είναι και ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος, υπήκοος τουρκίας συριακής καταγωγής, ο οποίος κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Στην απολογία του υποστήριξε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, στην Πατησίων, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, εκτιμώντας ρολόγια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτός ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης; Προτάσεις από 4 μεγάλα κανάλια!

Επιπλέον αρνήθηκε την εμπλοκή του στο κύκλωμα και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του, του γνωστού ενεχυροδανειστή.

Επίσης, προφυλακιστέος κρίθηκε ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος και εξάδελφος του πρώτου. Από την πλευρά του κατέθεσε ότι βρίσκεται δύο χρόνια στην Ελλάδα και υποστήριξε και εκείνος ότι ήταν νόμιμος υπάλληλος καταστήματος της αλυσίδας.

Τέλος, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και δύο που είχαν τον ρόλο του «γυρολόγου» και του συνοδού του χρυσού, από την Ελλάδα στην Τουρκία

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share