Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συνεχίζονται οι απολογίες του κυκλώματος «Ριχάρδος»: Αλληλοκατηγορίες ενεχυροδανειστή – «συναρχηγού!

Χαμός!

2 Δεκεμβρίου 2018 09:25
Συνεχίζονται οι απολογίες του κυκλώματος «Ριχάρδος»: Αλληλοκατηγορίες ενεχυροδανειστή – «συναρχηγού!

Συνεχίζεται και σήμερα, Κυριακή, οι απολογίες των μελών του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, με τις νέες αποκαλύψεις να έχουν πάρει πλέον τη μορφή «χιονοστιβάδας».

Η σημερινή μέρα μάλιστα κρίνεται πολύ σημαντική, καθώς μεταξύ των μελών που θα κληθούν για απολογία συγκαταλέγεται και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, ο οποίος φέρεται ότι είναι ο αρχηγός του κυκλώματος.

Πρόθυμος να απολογηθεί κατ’ αντιπαράσταση ο φερόμενος ως συναρχηγός με τον Ριχάρδο

Την ίδια στιγμή, το «γάντι» που του έριξε ο Ριχάρδος σηκώνει ο συναρχηγός του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, ο οποίος κρίθηκε αργά χθες το βράδυ προσωρινά κρατούμενος, σχετικά με το αίτημα του γνωστού ενεχυροδανειστή στην ανακρίτρια διαφθοράς για κάτ´ αντιπαράσταση εξέταση τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aπίστευτη εξέλιξη: Έλεγχος στην περιουσία του Μένιου Φουρθιώτη!

Το αίτημα κατατέθηκε μέσω της υπεράσπισης του γνωστού εμεχυροδανειστή την οποία έχει αναλάβει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας λίγο πριν την προγραμματισμένη για σήμερα απολογία του. Ο συριακής καταγωγής, κατηγορούμενος, εμφανίστηκε πρόθυμος να ανταποκριθεί όπως φέρεται να λέει μέσω του περιβάλλοντος του σε οποιοδήποτε διαδικαστικό αίτημα του γνωστού ενεχυροδανειστή.

Συγκεκριμένα ο 36χρόνος κατηγορούμενος φέρεται να λέει μέσω προσώπου του περιβάλλοντος του «οι εις βάρος μου υπαινιγμοί, πέραν του ότι βρίθουν ανακριβειών είναι και αφελείς και πράξεις απελπισίας. Τελειώνω με μία φράση: Κάλλιον το σιγάν, του λαλείν. Τον περιμένουν εκπλήξεις. Θα ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε διαδικαστικό του αίτημα».

Τι αναφέρει η υπεράσπιση

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου, ο κατηγορούμενος διενεργούσε νόμιμες εξαγωγές χρυσού προς την Τουρκία, με όλα τα απαιτούμενα παρασταστικά και δεν εμπλέκεται σε καμία παράνομη εξαγωγή χρυσού μέσω λεωφορείων ή με άλλον τρόπο.

Η υπεράσπιση σημειώνει πως «η αναφορά του ονόματος του εντολέως μας δεν οφείλεται σε κάποια δική του παραβατική συμπεριφορά, αφού τέτοια δεν υπήρξε, αλλά στο ότι ορισμένα πρόσωπα, με τα οποία συνεργαζόταν για τη νόμιμη εξαγωγή χρυσού, φέρονται ότι είχαν αναπτύξει παράλληλη δραστηριότητα συγκέντρωσης και εξαγωγής χρυσού με παράνομο τρόπο, χωρίς όμως ο εντολέας μας να έχει οποιαδήποτε γνώση, ανάμιξη ή ωφέλεια από αυτή την παράλληλη δραστηριότητα».

«Βαριές» οι κατηγορίες για τα μέλη του κυκλώματος

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες που, ανά περίπτωση, αφορούν τέσσερα κακουργήματα, οι θεωρούμενοι ως μέλη των δύο κυκλωμάτων που εξήγαγαν παράνομα χρυσό σε τρίτη χώρα, καλούνται να διατυπώσουν τη θέση τους για όσα τους καταλογίζονται στη δικογραφία που σχημάτισε η Αστυνομία, έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση των δράσεων τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος για να ελέγξετε αν είστε καλά στην υγεία σας, σε μόλις 1 λεπτό!

Υπενθυμίζεται ότι, κατηγορίες που, ανά περίπτωση, απαγγέλθηκαν σε βάρος των συλληφθέντων αφορούν τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, λαθρεμπορίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της τοκογλυφίας.

Επίσης, τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, παράβασης του νόμου περί όπλων, αποδοχής και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share