Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΑΠΑΝΩΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ!!! Έκρηξη σε εργοστάσιο στο Τέξας!!! Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες!!! (PHOTOS+VIDEOS)

18 Απριλίου 2013
ΑΠΑΝΩΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ!!! Έκρηξη σε εργοστάσιο στο Τέξας!!! Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες!!! (PHOTOS+VIDEOS)

Την ώρα που στις ΗΠΑ προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ από τη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, μία νέα τραγωδία χτύπησε, αυτή τη φορά στο Τέξας.

Στο αέρα τινάχτηκε εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας στις 7:50 μ.μ. τοπική ώρα (0050 GMT της Πέμπτης) στο West Fertilizer Plant το οποίο βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Ντάλας. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό υπάρχουν 70 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες.

Στην περιοχή κοντά στο Γουάκο του Τέξας που βρίσκεται το εργοστάσιο επικρατεί πανικός και όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KWTX, που επικαλείται το διευθυντή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Τζορτζ Σμιθ ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας τόνισε ότι η αιτία είναι άγνωστη προς το παρόν, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν πυρκαγιές σε γειτονικά κτίρια.

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και για προληπτικούς λόγους εκκενώνεται και η γειτονική πόλη Γουέστ. Συγκεκριμένα σε εκκένωση της περιοχής που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από το Ουάκο των ΗΠΑ προχώρησαν οι αρχές καθώς εκφράζονται φόβοι ότι θα μπορούσε να σημειωθεί νέα έκρηξη. Περίπου 2.800 κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει ισχυρή μυρωδιά αμμωνίας ενώ υπάρχουν φόβοι για εξάπλωση τοξικού νέφους.

Το Abc μεταδίδει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 200 τραυματίες, εκ των οποίων οι 40 σε κρίσιμη κατάσταση.

www.iefimerida.gr

Για περισσότερα νέα κάντε κλικ εδώ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share