Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ένιωθε πόνους στον αυχένα και πήγε στον γιατρό! - Η διάγνωση σοκάρει!

Δείτε την διάγνωση...

8 Νοεμβρίου 2018 17:01
Ένιωθε πόνους στον αυχένα και πήγε στον γιατρό! - Η διάγνωση σοκάρει!

Με την διάδοση των νέων τεχνολογιών στις μικρότερες ηλικίες, σίγουρα δεν θα γλιτώσουμε πολλές παρενέργειες…Οι συνέπειες είναι απομόνωση, αντικοινωνικότητα, και το χειρότερο, αναπτύσσονται προβλήματα υγείας.

Όπως σε αυτό το 14χρονο κορίτσι. Η πάθησή της ονομάζεται “Text-Neck”, που μεταφράζεται “Αυχένας Μηνυμάτων”. Οι γιατροί έχουν ανακαλύψει ότι το υπερβολικό κοίταγμα προς τα κάτω σε ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τάμπλετ και κινητά, προκαλεί πόνο στο λαιμό, που συνήθως δεν εμφανίζεται μέχρι τη μέση ηλικία ή σε ηλικιωμένους!

Όχι μόνο εμφανίζεται σε νεαρά άτομα, αλλά και σε ακτινογραφίες τους δείχνουν ότι οι σπονδυλικές τους στήλες έχουν βλάβη αντίστροφης καμπύλης. Αυτή η ζημιά εμφανίστηκε στην ακτινογραφία της 14χρονης Σάρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε οίκο ανοχής στην Φυλής ο Χρήστος Φερεντίνος!

Συναντά τον Δρ. Τσαντ Κότερ, ο οποίος μιλάει για τον ανησυχητικό αριθμό από μαθητές που αντιμετωπίζουν πόνους στον αυχένα, ημικρανίες, ένταση στους ώμους, ακόμη και μούδιασμα και μυρμήγκιασμα στα χέρια.

Όχι μόνο τα νεαρά άτομα, αλλά όλοι μας πρέπει να είμαστε γνώστες τι προκαλεί αυτή η στάση σε αυτή την νεαρή ηλικία στην σπονδυλική στήλη. Πιστέψτε το ή όχι, υπάρχει εφαρμογή για Smartphones που προειδοποιεί όταν έχετε στάση “Text-Neck” για πολλή ώρα!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share