Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θλίψη: Πέθανε νεαρός αθλητής! - Έχασε την μάχη με τη θάνατο μετά από 8 χρόνια!

Είχε μείνει παραπληγικός όταν έφαγε γυμνοσάλιαγκα

5 Νοεμβρίου 2018 13:36
Θλίψη: Πέθανε νεαρός αθλητής! - Έχασε την μάχη με τη θάνατο μετά από 8 χρόνια!

Τραγική εξέλιξη είχε μια σοκαριστική ιστορία, που ήρθε ξανά στο προσκήνιο, καθώς αθλητής έχασε τελικά τη ζωή του, ενώ μολύνθηκε από παράσιτα, όταν έφαγε γυμνοσάλιαγκα.

Μιλάμε για μια υπόθεση που ξεκίνησε από ένα στοίχημα σε ένα πάρτι.

Αυτός που άφησε την τελευταία του πνοή άφησε είναι ο Σαμ Μπάλαρντ. Μιλάμε για αυστραλός αθλητής, που λόγω της περιπέτειας της υγεία τους είχε συγκινήσει όλον τον κόσμο. Συγκεκριμένα, ο πρώην παίκτης του ράγκμπι πέθανε πριν από λίγες μέρες, μετά από οκτώ χρόνια μάχης με την παρασιτική μόλυνση. Είχε μείνει παραπληγικός, λόγω της συγκεκριμένης ασθένειας.

Θέμα είχε και η «Daily Mail», η οποία τόνιζε πως ο Σαμ Μπάλαρντ όταν ήταν 19 ετών και πολλά υποσχόμενος παίκτης του ράγκμπι, έμεινε καθηλωμένος σε ένα καρότσι. Τότε, χωρίς να ξέρει τις συνέπειες έβαλε ένα στοίχημα με φίλους τους σε ένα πάρτι για το ποιος θα φάει έναν γυμνοσάλιαγκα. Ο Σαμ το έφαγε και από τότε ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του. Όλα ξεκίνησαν σε πάρτι αποφοίτησης στο Λύκειο του στο Σίδνεϊ. Ο Σαμ είχε πάει με την παρέα του για να διασκεδάσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος εποχής για τον Alpha!

Ο Σαμ Μπάλαρντ, λίγες μέρες μετά το στοίχημα, αρρώστησε βαριά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί του έκαναν εξετάσεις και τότε διαπιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί με το παράσιτο Angiostrongylus cantonensis, το οποίο βρίσκεται κυρίως στους αρουραίους και στους γυμνοσάλιαγκες. Η κατάστασή του Σαμ χειροτέρεψε λίγες μέρες μετά την διάγνωση.

Όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα, η αρχική μόλυνση με το παράσιτο εξελίχθηκε σε ηωσινοφιλική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, με αποτέλεσμα ο 19χρονος να πέσει σε κώμα, το οποίο κράτησε 420 ημέρες, επηρεάζοντας με τραγικό τρόπο τον εγκέφαλό του. Όταν ξύπνησε ο νεαρός αθλητής ήταν παράλυτος από την μέση και κάτω. Τα χρόνια που ακολούθησαν ο Σαμ Μπάλαρντ έδωσε μάχη και πίστευε πως μπορεί να συνέλθει. Αυτό πίστευαν και οι γονείς του. «Εκείνο το περιστατικό στο πάρτι ήταν τελείως καταστροφικό. Άλλαξε για πάντα τη ζωή του, τη ζωή όλων μας. Οι επιπτώσεις ήταν τεράστιες», είχε πει η τραγική μητέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικές ώρες για τον Λευτέρη Πετρούνια!

Ο Σαμ τελικά δεν άντεξε, έσβησε την περασμένη Πέμπτη (1/11). Κοντά του ήταν οι συγγενείς του και οι φίλοι, που του στάθηκαν στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο νεαρός αθλητής κατάφερε να πει δυο λόγια στην μητέρα του. «Σ’ αγαπώ» της ψέλλισε με αγνότητα και τρυφερότητα.

Για την τραγική βραδιά του πάρτι και του στοιχήματος μίλησαν πρόσφατα δύο φίλοι του Μπάναρντ στο «The Project». «Καθόμασταν στο πάρτι πίνοντας κόκκινο κρασί και παριστάνοντας τους μεγάλους, όταν ξαφνικά είδαμε έναν γυμνοσάλιαγκα στο πάτωμα. Ξαφνικά κάποιος ρώτησε: “ποιος τολμάει να τον καταπιεί;”. Ο Σαμ ήταν αυτός που προσφέρθηκε και τότε ξεκίνησαν όλα», θυμάται ο Τζίμι Γκάλβιν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share