Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

H σπαρακτική κραυγή της μάνας του Κατσίφα: "Να δικαιωθεί το παιδί μου"

Συγκλονίζει!

4 Νοεμβρίου 2018 15:02
H σπαρακτική κραυγή της μάνας του Κατσίφα:

Ξέσπασε η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο μνημόσυνο που έγινε για το παιδί της το πρωί της Κυριακής στους Βουλιαράτες μια εβδομάδα μετά το θάνατό του από πυρά Αλβανών αστυνομικών.

«Να δικαιωθεί το παιδί μου» φώναξε η κυρία Βασιλική Κατσίφα μετά την ολοκλήρωση της τελετής καθώς οι αλβανικές αρχές δεν έχουν ακόμα παραδώσει τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του επικαλούμενες τη συνεχιζόμενη έρευνα από την εισαγγελία σοβαρών εγκλημάτων στα Τίρανα.

«Ο Κωνσταντίνος μου θα μείνει ήρωας και θα γίνω μάνα σκληρή και θα κάνω την καρδιά μου πέτρα για τον λεβέντη μου, το παλικάρι μου» συνέχισε το ξέσπασμα οργής η μητέρα του 35χρονου Κωνσταντίνου.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους δημοσιογράφους «να μας προστατεύσετε τα δικαιώματά μας.

«Αγαπούσε το χωριό του και τη Βόρεια Ήπειρο» ήταν η τελευταία φράση της κυρίας Κατσίφα με τον πόνο και την οργή να ξεχειλίζει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τασούλα Διονυσίου: Η κόρη του Στράτου Διονυσίου και ο φρικιαστικός θάνατός της!

Το ξέσπασμα της μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα έρχεται μετά την απάνθρωπη συμπεριφορά των αλβανικών αρχών που δεν διευκρινίζουν ούτε πόσο θα κρατήσει η έρευνα, ούτε και πότε θα επιστρέψουν τη σορό στην οικογένειά του για να κηδευτεί.

Στην αλλοπρόσαλλη διαχείρισή τους την τελευταία εβδομάδα, οι Αλβανοί αφήνουν σκιές για τις πραγματικές επιδιώξεις τους, αποκαλύπτουν τη διάθεση τους έναντι της ελληνικής πλευράς και δείχνουν την απαξία που έχουν για την ανθρώπινη ζωή.

Την προηγούμενη Δευτέρα έλεγαν στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα να πάρει τον νεκρό, το σώμα του οποίου φυλασσόταν στο Αργυρόκαστρο. Η οικογένεια ζητούσε ιατροδικαστική εξέταση από Έλληνα πραγματογνωμονα, αλλά οι Αλβανοί αρνούνταν. Την Τρίτη το θέατρο του παραλόγου συνεχίστηκε. Οι Αλβανοί καλούσαν την οικογένεια του νεκρού να πάρει τη σορό, όμως οι συγγενείς του 35χρονου Κωνσταντίνου αξίωναν έρευνα από ανεξάρτητο Έλληνα ιατροδικαστή.

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου επετράπη σε ιατροδικαστή να κάνει οπτικό έλεγχο στον νεκρό. Διαπιστώθηκε ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε δεχθεί δυο θανατηφόρες βολές κοντά στην καρδιά, όμως οι Αλβανοί είχαν πλύνει και είχαν ράψει τα τραύματά του, γεγονος που δεν επέτρεπε ενδελεχή διακρίβωση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 35χρονος.

Στη συνέχεια, αντί να αποδοθεί στην οικογένειά του, η σορος του Κατσίφα μεταφέρεται στα Τίρανα όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ στον αέρα με Boeing με 166 επιβάτες: Σηκώθηκαν F-16!

Παρά τις προσπάθειες της ελληνικής πλευρας, παρά τα διαβήματα στο αλβανικό ΥΠΕΞ, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ράμα αντιμετωπίζουν την υπόθεση με βαρβαρότητα.

Επιδεικνύοντας εξοργιστική αδιαφορία δεν λένε κάν στην οικογένεια Κατσίφα, στους γονείς και τις 4 αδελφές του πότε θα επιστρέψουν τη σορό, επικαλούμενοι ανέκδοτολογικού τύπου επιχειρήματα όπως ότι διενεργειται έρευνα από την ανεξάρτητη αλβανική δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή δεν απαντούν με πειστικό τρόπο στο ερώτημα τι ακριβως συνέβη επι έξι ωρες την προηγούμενη Κυριακή και οδηγήθηκαν στην απόφαση να στείλουν δεκάδες πάνοπλους κομάντος οι οποίοι πήραν τη ζωή του οπλισμένου 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share