Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αίγυπτος: Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος!

Ένα Mig-29

3 Νοεμβρίου 2018 19:59
Αίγυπτος: Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος!

Ένα ρωσικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 συνετρίβη στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στην Αίγυπτο σήμερα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την κρατική United Aircraft Corpοration.

Το αεροσκάφος είχε προμηθεύσει η Ρωσία στην Αίγυπτο στο πλαίσιο ενός εμπορικού συμβολαίου το 2018, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Kommersant, η οποία πρόσθεσε πως ο Αιγύπτιος πιλότος κατάφερε να χρησιμοποιήσει με ασφάλεια το εκτινασσόμενο κάθισμα.

«Γνωρίζουμε τις τελευταίες πληροφορίες για τη συντριβή ενός MiG-29M που ανήκει στον αιγυπτιακό στρατό. Οι ειδικοί τεχνικοί μας θα μεταβούν σύντομα στην Αίγυπτο προκειμένου να συνδράμουν την έρευνα», ανέφερε η ρωσική αεροπορική εταιρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό! Αυτά είναι τα λεφτά που δηλώνει η Ελένη Μενεγάκη! Αστρονομικά ποσά…

Η εταιρία, που συνενώνει κρατικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεις κατασκευής στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών, δεν ανέφερε πιθανές αιτίες για τη συντριβή και δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό.

Η Ρωσία αναμένεται να παραδώσει 46 μαχητικά MiG-29 στην Αίγυπτο, βάσει μιας συμφωνίας που υπογράφτηκε το 2015, είχε γράψει τότε η εφημερίδα Vedomosti, επικαλούμενη δύο πηγές στην αεροπορική βιομηχανία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share