Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γέρακας: Μαθητές τραγούδησαν το "Μακεδονία ξακουστή" και αποβλήθηκαν!

Παράκουσαν τους καθηγητές τους

2 Νοεμβρίου 2018 13:11
Γέρακας: Μαθητές τραγούδησαν το

Παράκουσαν τις εντολές των καθηγητών τους και το πλήρωσαν...

Μαθητές αποβλήθηκαν από το σχολείο τους μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων διότι κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου φώναξαν συνθήματα που συνήθως χρησιμοποιούν οι ειδικές δυνάμεις, ενώ τραγούδησαν και το εμβατήριο "Μακεδονία Ξακουστή".

Πρόκειται για έξι συνολικά μαθητές οι οποίοι αποβλήθηκαν από το 1ο ΓΕΛ Γέρακα γι΄αυτή τη συμπεριφορά τους καθώς οι εκπαιδευτικοί τους είχαν προειδοποιήσει να μην προβούν σε τέτοια ενέργεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από την παρέλαση οι μαθητές είχαν αναφέρει στους καθηγητές τι πρόκειται να κάνουν και βέβαια τους απαγορεύτηκε με αποτέλεσμα αρχικά να έρθουν σε αντιδικία με τους δασκάλους τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στον ΣΚΑΙ: Αποφασισμένοι για το λουκέτο!

Στο τέλος όμως ΄"έκαναν του κεφαλιού τους" και φυσικά δέχτηκαν τις συνέπειες που ήταν η αποβολή. Η επίσημη αιτιολογία ήταν ότι εγκατέλειψαν τον σχηματισμό της παρέλασης. Χτες μάλιστα, κάποιοι συμμαθητές των αποβληθέντων προχώρησαν σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για την τιμωρία των νεαρών. Το θέμα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην περιοχή αλλά τόσο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, όσο και οι εκπαιδευτικοί δεν θέλησαν να μιλήσουν για το ζήτημα μιας και αποτελεί πάγια θέση τους να λύνουν τα ζητήματα όπως προβλέπει η εκπαιδευτική "δεοντολογία" δηλαδή με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share