Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αποκάλυψη σοκ: Οι σεισμολόγοι είχαν προβλέψει τον μεγάλο σεισμό της Ζακύνθου εδώ και έξι μήνες!

Πώς κάνουν την πρόβλεψη;

30 Οκτωβρίου 2018 09:59
Αποκάλυψη σοκ: Οι σεισμολόγοι είχαν προβλέψει τον μεγάλο σεισμό της Ζακύνθου εδώ και έξι μήνες!

Οι σεισμολόγοι είχαν προβλέψει τον μεγάλο σεισμό της Ζακύνθου, όπως αποκαλύπτεται τώρα.

Εδώ και έξι μήνες, οι επιστήμονες είχαν κάνει τη σχετική πρόβλεψη μέσω του αλγορίθμου FORMA.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ο σεισμός είχε δώσει «σημάδια» ήδη από τον περασμένο Μάιο.

Είναι ενδεικτικό, όπως λέει στην εφημερίδα ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου η περιοχή όπου τελικά εκδηλώθηκε ο σεισμός των 6,6 Ρίχτερ είχε αρχίσει να δείχνει έντονη δραστηριότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όργια στα γενέθλιά της η Ελένη Μενεγάκη!

Μάλιστα, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου υποστηρίζει ότι όταν σημειώθηκε ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ, λίγα λεπτά πριν τα 6,4 Ρίχτερ οι σεισμολόγοι ήταν βέβαοι ότι πρόκειται για προ-σεισμό και ότι έρχεται πολύ μεγαλύτερος. Και επιβεβαιώθηκαν λίγα λεπτά αργότερα.

Τι δείχνουν οι προσεισμοί

Αυτό που γνωρίζουν με βάση τις μετρήσεις του οι σεισμολόγοι και ήταν ως τώρα άγνωστο στο ευρύ κοινό είναι ότι οι μεγάλοι σεισμοί έχουν μια προσεισμική περίοδο έξη μηνών (περίπου).

Το πλήθος των προσεισμών και τα μεγέθη τους αυξάνονται σταδιακά και δίνουν σημαντικά στοιχεία στους σεισμολόγους για το μέγεθος και τον χρόνο στον οποίο θα εκδηλωθεί ο κύριος σεισμός.

Η περιοχή την οποία καταλαμβάνουν τα επίκεντρα των προσεισμών δίνει επίσης ένα σημαντικό στοιχείο, καθώς όσο μεγαλύτερη είναι τόσο μεγαλύτερο είναι και το μέγεθος του σεισμού που επίκειται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοκτονία σοκ στον Alpha!

Όπως λέει ο κ. Παπαδόπουλος από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο είχαν περάσει έξι μήνες, το εξάμηνο των προσεισμών έκλεινε δηλαδή και έτσι έπρεπε να εκδηλωθεί, βάσει στατιστικών, και ο κύριος σεισμός.

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου τα μεγέθη των προσεισμών άρχισαν να αυξάνονται και έφτασαν στις 17/10/2018 τα 4,2 Ρίχτερ, τότε, λέει ο κ. Παπαδόπουλος θεώρησαν ότι η γένεση του κύριου σεισμού ήταν θέμα χρόνου

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share