Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σεισμολόγοι: Περιμένουν μετασεισμό έως 6,2 Ρίχτερ τις επόμενες ώρες στη Ζάκυνθο!

«Οι κάτοικοι της Ζακύνθου θα καταλαβαίνουν πολλές ισχυρές δονήσεις τις επόμενες ώρες»

26 Οκτωβρίου 2018 09:35
Σεισμολόγοι: Περιμένουν μετασεισμό έως 6,2 Ρίχτερ τις επόμενες ώρες στη Ζάκυνθο!

Οι σεισμολόγοι προβλέπουν μετασεισμό έως 6,2 Ρίχτερ τις επόμενες ώρες στη Ζάκυνθο!

Ο Άκης Τσελέντης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι τα 6,4 Ρίχτερ ήταν κατά πάσα πιθανότητα και ο κύριος σεισμός και σημείωσε ότι τις επόμενες ώρες και μέρες χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να γίνει σεισμός κοντά στα 6-6,1 Ρίχτερ. Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν γίνει. Ο σεισμός θα γίνει τις επόμενες ημέρες και δεν θα δημιουργήσει προβλήματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads 2: Τι είδαμε χτες; Το... bullying των Λεμούριων στην Τόνια, το ξεφτίλισμα από την παραγωγή και η ομάδα που κέρδισε! (videos)

«Οι κάτοικοι της Ζακύνθου θα καταλαβαίνουν πολλές ισχυρές δονήσεις τις επόμενες ώρες», πρόσθεσε.

Την ίδια άποψη εξέφρασε νωρίτερα, επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών επεσήμανε πως οι κάτοικοι του νησιού θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, αφού τις επόμενες ώρες ή ημέρες περιμένουμε έναν μετασεισμό που θα αγγίξει τα 5,9 ρίχτερ.

Να σημειωθεί πως ο κ. Λέκκας τόνισε πως οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν, ωστόσο συνιστάται να αποφεύγονται τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύ πένθος στον παγκόσμιο αθλητισμό: Πέθανε πασίγνωστη αθλήτρια σε ηλικία 38 ετών!

Λίγο αργότερα ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, εκτίμησε ότι ο μεγαλύτερος μετασεισμός θα φθάσει τα 6,2 Ρίχτερ.«Με απόλυτη βεβαιότητα αναμένουμε να συνεχιστεί με ένταση η μετασεισμική δραστηριότητα, μετασεισμική ακολουθία. Ήδη καταγράφουμε δεκάδες μετασεισμούς, ο μεγαλύτερος είχε μέγεθος 5,5 Ρίχτερ. Ενδέχεται τα μεγέθη των μετασεισμών που θα ακολουθήσουν να μεγαλώσουν και άλλο, μπορεί να φτάσει το 6 – 6,2 Ρίχτερ... Ο μεγάλος κίνδυνος πέρασε», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share