Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ανδρέας Φουστάνος: "Έχω απατήσει αλλά δεν το έμαθαν ποτέ!" Ο πλαστικός χειρουργός των επωνύμων εξομολογείται και αποκαλύπτει πολλά!

15 Απριλίου 2013
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ανδρέας Φουστάνος:

Θεωρείται από τους κορυφαίους πλαστικούς χειρουργούς στην Ελλάδα. Το όνομά του είναι σχεδόν καθημερινά στο στόμα κάθε γυναίκας που θέλει να παραμείνει αναλλοίωτη στον χρόνο που περνά. Ο ίδιος είναι από τα αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής σόουμπιζ και όποτε μιλάει τα λέει έξω από τα δόντια, χωρίς ταμπού και περιστροφές. Έτσι και σήμερα ο Ανδρέας Φουστάνος είναι αφοπλιστικά ειλικρινής. Μιλάει για γυναίκες, έρωτες, ζήλιες, απιστίες ακόμα και για την πολιτική κατάσταση και όσα τον ενοχλούν. Χαρακτηριστική του ατάκα; «Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι είναι Ευρωπαίοι»...

ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΙΔΟΥ

Τον συναντήσαμε στο γραφείο του στο Μαρούσι, στο πιο ψηλό κτήριο της Αθήνας, και εκεί στον 9ο όροφο, καθισμένος αναπαυτικά στην πολυθρόνα του, σταματάει να ατενίζει το μέλλον από τη σιγουριά της δικής του θέσης και βλέπει την ωμή πραγματικότητα. «Οικονομική κρίση δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Η κρίση δυστυχώς είναι παντού. Εμείς όμως νομίζουμε πως είμαστε ο "ομφαλός της γης", πως τα πάντα συμβαίνουν μόνο εδώ. Και αυτό είναι το μεγάλο μας λάθος».

Υπάρχουν κάποιοι που ακόμα ξοδεύουν αλόγιστα;

Σε κάθε κοινωνία ακόμα και όταν υπάρχει κρίση υπάρχουν κάποιοι που θα τους περισσέψουν χρήματα και τα ξοδέψουν σε κάτι ας πούμε ''περιττό'', άλλοι πάλι δεν μπορούν να το κάνουν. Παλαιότερα ορισμένοι ήταν κάθε βράδυ στα μπουζούκια. Ήταν κάτι υπερβολικό. Το συζητούσα και με τη Νατάσα (σ.σ. Θεοδωρίδου) από τότε, ότι αυτό θα κάνει τον κύκλο του και θα τελειώσει. Θυμάμαι είχα πάει 2-3 φορές με κάτι φίλους μου από το εξωτερικό σε μεγάλες πίστες και είχαν πάθει την πλάκα τους με αυτό τον τρόπο διασκέδασης. Τους φαινόταν πολύ περίεργο που οι Έλληνες πετούσαν τα λεφτά τους σε λουλούδια και μου έλεγαν "Είστε στα καλά σας; Πετάτε τα χρήματά σας και τα απαξιώνετε έτσι;". Από την άλλη, βέβαια, η ζωή δεν σταματάει, υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Νομίζω πως κι εμείς έχουμε μεγαλοποιήσει την κρίση....

Στον επαγγελματικό σας χώρο υπάρχει κρίση;

Περάσαμε μια εικοσαετία ευημερίας. Αυτή η περίοδος, όμως, μας οδήγησε σε αποπροσανατολισμό σε παρά πολλά πράγματα. Μπήκαν δηλαδή πολλοί άνθρωποι σε επαγγέλματα τα οποία δεν είχαν χώρο για τόσους πολλούς. Ακόμα και στον δικό μου χώρο, οι πλαστικοί χειρουργοί που βγήκαν τα τελευταία χρόνια είναι παρά πολλοί για την Ελλάδα. Επειδή βοηθούσε η ευημερία, είχε αυξηθεί η γκάμα των ανθρώπων που μπορούσαν να κάνουν τους πλαστικούς. Όλο αυτό όμως ήταν ψεύτικο, δεν ήταν η αλήθεια.

Εσείς πέσατε στην παγίδα της υπερκατανάλωσης;

Δεν ξόδεψα ποτέ παραπάνω απ' όσα έβγαζα. Έμαθα από πολύ μικρός ότι δεν πρέπει να μπαίνω σ' αυτό το «τριπάκι». Πιστεύω ότι ανήκω στους ανθρώπους που είναι συντηρητικοί στο θέμα της διαχείρισης των οικονομικών. Μπορεί να μεγάλωσα σε εύπορη οικογένεια, ήταν όμως όλα μετρημένα. Σαν παιδιά, για παράδειγμα, δεν παίρναμε δώρα κάθε μέρα, μόνο στις γιορτές. Δεν ήταν αυτό το ξέφραγο αμπέλι που υπάρχει σήμερα.

Ποια είναι η δική σας θέση στο ζήτημα της φοροδιαφυγής;

Δεν νομίζω πως η δικαιοσύνη στην Ελλάδα έχει τιμωρήσει όσους φοροδιαφεύγουν. Εξεπλάγην όταν άκουσα τα ποσά που χρωστούσαν κάποιοι στο δημόσιο. Μπορεί να έχουν συλληφθεί 2-3 ονόματα, που κάνουν και λίγο εφέ, αλλά πιστεύω ότι δεν έχουμε αντιληφθεί το πραγματικό πρόβλημα. Υπάρχουν παρά πολλοί που ούτε τους ξέρουμε ποιοι είναι στη φάτσα, οι οποίοι κάνουν μεγάλη φοροδιαφυγή. Κάποιοι έχουν κολλήσει σε πέντε επωνύμους. Το θέμα δεν είναι μόνο το μικρό ποσοστό των celebrities. Είναι αστείο να συζητάμε ότι ένας 80άρης (πόσο είναι;) ο κύριος Τσοχατζόπουλος είναι ο μόνος υπεύθυνος για το πάρτι που συνέβαινε όλα αυτά τα χρονιά. Εεε... μην τρελαθούμε κιόλας! Πιστεύω ότι όταν κάνεις ένα πολιτικό σφάλμα τραβάς μια «κόκκινη γραμμή» -που το 'χει κάνει τραγούδι και η πρώην γυναίκα μου η Νατάσα Θεοδωρίδου- και λες «εδώ βάζω τέλος. Ξεκινάω από την αρχή». Δεν χρειάζεται να αναμασούν τα ίδια και τα ίδια λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Αυτά έγιναν. Δεν πίστεψα ποτέ ότι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Έχω αντιληφθεί πως η χώρα μας ανήκει στην Ενωμένη Ευρώπη και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα κράτος της ΕΕ μπορεί να βρεθεί έτσι απλά απ' έξω. Όταν σε κάποιον δανείζεις χρήματα, τον προσέχεις για να σ'τα φέρει πίσω. Θεωρώ ότι είναι απλή λογική. Έτσι δεν είναι;

«Δεν είμαι αυστηρός μπαμπάς»

Έχει κάνει δύο γάμους και έχει αποκτήσει δυο κόρες ,την Ιζαμπέλα από τον πρώτο του γάμο, και την Αντριάνα με την Νατάσα Θεοδωρίδου. «Δεν είμαι αυστηρός μπαμπάς. Με τα παιδιά μου πάντα είμαι φίλος, ακόμα και με τη μικρή που είναι 12 ετών. Μπορεί κάποιες φορές να έχουμε συγκρουστεί σαν πατέρας με κόρη για διαφορετικές αντιλήψεις σε ζητήματα που προκύπτουν, αλλά τις αφήνω πάντα να κάνουν αυτό που θέλουν. Έτσι μεγάλωσα κι εγώ, χωρίς καταπίεση», δηλώνει και ένα γλυκό χαμόγελο κάνει το πρόσωπό του πιο λαμπερό. Θυμάται κάτι που έκανε στη μεγάλη του κόρη Ιζαμπέλα όταν εκείνη του γνώριζε τους φίλους της: «Αν κάτι δεν μου άρεσε, άφηνα κουβέντες στον αέρα. Κι έτσι την καθοδηγούσα την μεγάλη... Δεν ανακατευόμουν όμως. Πέταγα το καρφί μου και έφευγα (γέλια)».

Στην Αντριάνα αρέσει πολύ ο τομέας της ιατρικής και όπως λέει και ο μπαμπάς της «δεν την εντυπωσιάζουν τα φώτα της δημοσιότητας. Από 6 ετών μπαίνει στα χειρουργεία μαζί μου! Την πρώτη φορά την είχα βάλει στους ώμους μου γιατί ήταν μικρούλα και δεν έφτανε να δει και παρακολούθησε όλη τη διαδικασία μιας καισαρικής. Ήξερε πως αυτό το μοβ που έβλεπε ήταν η μήτρα της γυναίκας και με ρώτησε μόνο τι είναι αυτό το κίτρινο που φαινόταν, και ήταν το λίπος».

Ο διάσημος πλαστικός χειρουργός δηλώνει περήφανος για τη μικρή του κόρη. «Η Αντριάνα δεν έχει εκμεταλλευθεί ποτέ το γεγονός ότι είναι παιδί του Φουστάνου και της Θεοδωρίδου για να έχει ό,τι θέλει, και φυσικά ποτέ δεν έκανε επίδειξη στους φίλους της και στους συμμαθητές της. Ούτε καν κάνει σόου στους φίλους της», λέει χαρακτηριστικά.

«Γαμπρός ξανά; Ναι!»

Μέχρι στιγμής έχει κάνει δύο γάμους. Έχει τώρα μια «πολύ καλή σχέση», όπως εξομολογείται, αλλά ένας τρίτος γάμος δεν είναι μέσα στα σχέδιά του. «Ένας γάμος είναι θέμα τύχης. Εγώ παντρεύτηκα δύο φορές και ούτε κατάλαβα πώς παντρεύτηκα», αποκαλύπτει και τον πιάνουν τα γέλια. «Δεν έχω αρνητικές εμπειρίες από τους γάμους μου. Δεν είναι ότι έκανα δύο γάμους και είπα "τέλος". Θα το ξανάκανα και τρίτη και τέταρτη και πέμπτη φορά. Άλλωστε και μια σοβαρή σχέση γάμος θεωρείται, απλά εγώ δεν συζώ στις σχέσεις μου».

Δίπλα του έχουν σταθεί πολύ όμορφες γυναίκες. Αλήθεια πώς τα πάει με τη ζήλια; Ήταν πιστός στις γυναίκες του; «Δεν ζηλεύω καθόλου τη σύντροφο μου», υποστηρίζει και εξομολογείται στη συνέχεια: «Εφόσον είναι όμορφη, είναι λογικό να την κοιτάνε αρκετοί. Όσο για την απιστία; Ναι έχω απατήσει αλλά δεν το έμαθε ποτέ η τότε σύντροφος μου. Δεν της το είπα γιατί "απάτη η οποία δεν έγινε γνωστή δεν υπήρξε και ποτέ!"».

Ο διάσημος πλαστικός χειρουργός παραδέχεται ότι δεν έχει καθόλου καλή σχέση με το ρολόι και το πρόγραμμα της μέρας. Όπως μας εξομολογείται, δεν θα μπορούσε να δουλεύει ως υπάλληλος και να έπρεπε να έχει ωράριο. Μπορεί, ωστόσο, με το χρόνο να μην έχει την τελεία σχέση αλλά οι σχέσεις του παραμένουν άριστες με την πρώην σύζυγό του Νατάσα Θεοδωρίδου αλλά και τους κουμπάρους του, την Ελένη Μενεγάκη και τον Γιάννη Λάτσιο. «Τι δηλαδή... επειδή χώρισαν μεταξύ τους έπρεπε να χωριστούμε κι εμείς σαν την ελληνική ταινία σε Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες;»(γελια)...

Για περισσότερα Πρόσωπα κάντε κλικ εδώ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share