Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου - Όσα αναφέρει νέα μαρτυρία!

Από αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος ήταν παρών

23 Οκτωβρίου 2018 17:15
Νέα δεδομένα στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου - Όσα αναφέρει νέα μαρτυρία!

Μια νέα κατάθεση έρχεται να προστεθεί στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, από αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό και παρακολούθησε τα τελευταία βήματα του 33χρονου προς το κοσμηματοπωλείο.

Την καινούρια μαρτυρία δημοσίευσε το VICE Greece.

Η νέα μαρτυρία φέρνει στο προσκήνιο ακόμη περισσότερες αντιφάσεις από εκείνες που είχαν ήδη προκύψει από τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων. Το πώς εγκλωβίστηκε εντός του κοσμηματοπωλείου ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν από την αρχή ένα από τα καίρια ερωτήματα, ωστόσο παρέμενε ασαφές.

Όπως λέει τώρα ο νέος αυτόπτης μάρτυρας, περιγράφοντας το περιστατικό στον ανακριτή, ο κοσμηματοπώλης ήταν εκείνος που κλείδωσε μέσα τον 33χρονο, αφού μπήκαν στο κατάστημα με διαφορά δύο δευτερολέπτων. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν φάνηκε τρομαγμένος, ούτε ταραγμένος, σύμφωνα με τη μαρτυρία.

«Είδα να μπαίνει μέσα [σ.σ. ο Ζακ], χωρίς βία όμως. Όταν μπήκε, μετά από δύο με τρία δευτερόλεπτα, από πίσω του μπήκε ο καταστηματάρχης. Μετά από λίγο άκουσα μέσα γυαλιά να σπάνε και αμέσως μετά βγήκε ο καταστηματάρχης. Δεν φώναξε, καθόταν έξω από το μαγαζί, νομίζω ότι είπε “παιδιά πάρτε την Αστυνομία”, νομίζω ότι τον είδα με το κινητό και μετά ακολούθησε το σπάσιμο της βιτρίνας από τον Ζακ για να βγει έξω», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 11+1 Διάσημοι Έλληνες που πέθαναν ξαφνικά! Με την 9η "παγώσαμε"!

Η απολογία του κοσμηματοπώλη

Ο κοσμηματοπώλης, στην απολογία του προς τον ανακριτή, είχε δηλώσει πως «Κατά τις 14.10–14.15 άνοιξα την κρυστάλλινη πόρτα του μαγαζιού για να πάρω μια εφημερίδα. Με το τράβηγμα ασφαλίζει η πόρτα, είναι μαγνητική και ανοίγει μόνο με μηχανισμό. Μόνο με μεγάλη φόρα ή πίεση μπορεί να ανοίξει. Το περίπτερο ήταν περίπου στα πέντε-έξι λεπτά. Επιστρέφοντας, βλέπω μέσα στο μαγαζί μου στο βάθος έναν νέο άνδρα να ψάχνει και να χτυπάει την ταμειακή μηχανή, να ψάχνει τα συρτάρια για λεφτά […] Όλα γίνανε πολύ γρήγορα. Είχε εγκλωβιστεί, φαίνεται ότι ένιωσε πως δεν μπορούσε να βγει, πήρε τον πυροσβεστήρα, τον άρπαξε και βάραγε την πόρτα με τον πυροσβεστήρα. Η πόρτα δεν ανοίγει εύκολα, μόνο με κοντρόλ γιατί έχει μαγνήτη». Παρά τους ισχυρισμούς του, ωστόσο, δεν έχει ληφθεί από την Αστυνομία καμιά κατάθεση από τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τον κατηγορούμενο να τον εξυπηρέτησε εκείνο το μεσημέρι, ενώ επί της Γλάδστωνος δεν υπάρχει περίπτερο.

Στην καινούρια μαρτυρία που δημοσιεύει σήμερα το VICE Greece, σχετικά με το μαχαίρι, αναφέρεται ρητά πως ο Ζακ δεν κρατούσε απολύτως τίποτα: «Ο καταστηματάρχης πέταξε μια πέτρα πάνω στον Ζακ, πιθανόν για εκφοβισμό. Μετά είδα τον Ζακ να παίρνει τον πυροσβεστήρα, να προσπαθεί να βγει από την κάτω βιτρίνα. Δεν κρατούσε απολύτως τίποτα στα χέρια του. Πολύ σύντομα ήρθε και ο άλλος και άρχισαν τα χτυπήματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αποκάλυψη: Αυτός είναι ο παρουσιαστής του ελληνοτουρκικού ριάλιτι! Και δεν είναι αυτός που φαντάζεστε

Και αυτές οι λεπτομέρειες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα κατέθεσε ο κατηγορούμενος-ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος. Όπως είχε δηλώσει στην απολογία του: «Τον έβλεπα απ’ έξω. Μου είπε ένας απ’ έξω, “μην μπείτε, κρατάει μαχαίρι”. Είχε γίνει μεγάλος θόρυβος με την είσοδό του στο κατάστημα και είχε μαζευτεί κόσμος λόγω της φασαρίας. Ενδεχομένως μπήκε μέσα κλοτσώντας την πόρτα ή με μεγάλη δύναμη, σπρώχνοντας, αφού ακούστηκε θόρυβος. Μου είπαν ότι κρατούσε μαχαίρι, τον είδα κι εγώ ότι κράταγε μαχαίρι στο χέρι, το είχε σηκώσει και το είδα».

Πηγή: vice.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share