Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Νέα απίστευτη τουρκική πρόκληση!

Σκληρές δηλώσεις από τον Τούρκο ΥΠΕΞ: Ισχύει το casus belli

23 Οκτωβρίου 2018 14:29
Νέα απίστευτη τουρκική πρόκληση!

Εκτάκτως στο υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του STAR στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, ο Έλληνας πρέσβης Πέτρος Μαυροειδής κλήθηκε για τις δηλώσεις του παραιτηθέντος υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ότι κλήθηκε για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και για τις δηλώσεις του παραιτηθέντος ΥΠΕΞ της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, περί επέκτασης των χωρικών υδάτων ανάμεσα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη (γύρω από τα Αντικύθηρα) αλλά και σε άλλες δύο περιοχές, από τα 6 στα 12 μίλια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρέξτε να προλάβετε: Στο "σφυρί" πολυτελές αυτοκίνητα από 200 ευρώ!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέφρασε Έλληνα Πρέσβη τις ανησυχίες του για τις δηλώσεις Κοτζιά.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών λίγες ώρες πριν είχε προβεί σε «σκληρές» δηλώσεις για το θέμα της επέκτασης των ναυτικών μιλίωνστο Ιόνιο, στο οποίο αναφέρθηκε ο Νίκος Κοτζιάς στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στον Άγιο Δημήτριο: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την αυτοκτονία της 37χρονης εγκύου! (video)

Επέκταση της Αιγιαλίτιδας ζώνης προανήγγειλε ο Κοτζιάς - Τι σημαίνει αυτό
Ο Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή στο πρακτορείο Anadolu, είπε πως η χώρα μας έχει πολλές φορές παρόμοιες δηλώσεις για τα 12 μίλια, λέγοντας με αιχμές πως «πολλές φορές ο λαϊκισμός προηγείται των δεδομένων».

«Εμείς θέλουμε να επιλυθούν όλα τα θέματα στο Αιγαίο με ειρηνικό τρόπο. Οι Έλληνες ξέρουν καλύτερα ότι δε θα επιτρέψουμε επέκταση στα 12 μίλια. Το Casus Belli (αιτία πολέμου) της τουρκικής βουλής ισχύει» είπε ο Τσαβούσογλου.

«Η Ελλάδα όποτε κάνει δηλώσεις που προκαλούν εμείς δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Πρέπει να σκεφτούν οι Έλληνες πώς μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα» πρόσθεσε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share