Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μπουρνούς για φωτιά στο Μάτι: Η πυροσβεστική προσπαθεί να διώξει τις ευθύνες από πάνω της

Τι ανέφερε;

22 Οκτωβρίου 2018 12:28
Μπουρνούς για φωτιά στο Μάτι: Η πυροσβεστική προσπαθεί να διώξει τις ευθύνες από πάνω της

Σήμερα αναμένεται να λάβει στα χέρια του την ογκωδέστατη δικογραφία της φονικής πυρκαγιάς σε Νέο Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα ο δήμαρχος Ραφήνας κ. Ευάγγελος Μπουρνούς ο οποίος το περασμένο Σάββατο μίλησε σχετικά στον ΘΕΜΑ 104,6 και στους Βασίλη Γούλα και Ελένη Γκρίγκοβιτς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύσκολες ώρες για την Σάσα Σταμάτη!

«Πιθανότατα θα πάρω τη Δευτέρα τη δικογραφία στα χέρια μου. Όλα αυτά που έχουν δημοσιευτεί, δικαιώνουν τις αρχικές μου εκτιμήσεις. Είπα από την πρώτη στιγμή ότι οι υπεύθυνοι για όλο αυτό το τραγικό σκηνικό που διαμορφώθηκε το καλοκαίρι είναι οι υπηρεσιακοί υπεύθυνοι οι οποίοι υποτίμησαν την φωτιά η οποία εκδηλώθηκε στις 23 Ιουλίου». Όσον αφορά για τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις παροτρύνσεις της Πυροσβεστικής στους κατοίκους εκείνες τις τραγικές στιγμές ο κ. Μπουρνούς επισήμανε: «Για άλλη μία φορά η πυροσβεστική προσπαθεί να διώξει τις ευθύνες από πάνω της. Προσπάθησαν να παραχαράξουν πρακτικά, υπάρχουν αποδείξεις, χρόνοι αναντίστοιχοι με την πραγματικότητα, υπάρχουν μάρτυρες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικό τέλος για την Τατιάνα Στεφανίδου!

Τέλος αναφερόμενος σε καταγγελίες που έχει δεχθεί το «protothema.gr» σχετικά με το επίδομα των 586 ευρώ το οποίο ακόμη δεν έχουν λάβει όλοι οι πυρόπληκτοι παρόλο που οι αρμόδιοι είχαν πει ότι όλοι όσοι επλήγησαν από την πυρκαγιά θα λάβουν αυτό το πρώτο βοήθημα ο κ. Μπουρνούς εξήγησε: «σύμφωνα με το Νόμο, όταν δεν έχει πληγεί το σπίτι, δεν είναι δικαιούχοι. Η άποψη του δήμου ήταν ότι επειδή αυτοί οι άνθρωποι έμειναν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ρεύμα, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους με αποτέλεσμα να καθίστανται δικαιούχοι αυτού του επιδόματος. Επίσης, έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση επίδομα για την αποζημίωση περιβάλλοντος χώρου αλλά ακόμα δεν έχει θεσμοθετηθεί».

protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share