Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις! - Υποβρύχια βύθισαν πλοίο κοντά στο Barbaros!

«Ψυχολογικές επιχειρήσεις» των Τούρκων με στόχο τον εκφοβισμό για την «μίνι κρίση» στην Κύπρο

22 Οκτωβρίου 2018 08:49
Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις! - Υποβρύχια βύθισαν πλοίο κοντά στο Barbaros!

Με μια ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του το τουρκικό πολεμικό ναυτικό (αριθμός ανακοίνωσης ΒΝ-1487/2018-21 Οκτωβρίου 2018) γνωστοποίησε την Κυριακή, ότι στο πλαίσιο ασκήσεως των υποβρυχίων παροπλισμένο πλοίο βλήθηκε με τορπίλη και βυθίστηκε.

Όπως γράφει το militaire.gr «η Τουρκία δείχνει ότι ξέρει να παίζει πολύ καλά πλέον το παιχνίδι των “ψυχολογικών επιχειρήσεων”».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (22/10) από την Άντα Λεούση!

Ειδικότερα το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει ότι: «Στο πλαίσιο εκπαίδευσης τα ηρωικά πληρώματα των υποβρύχιων μας έβαλαν επιτυχώς με τορπίλη εναντίον παροπλισμένου πλοίου και το βύθισαν». Βέβαια η ανακοίνωση δεν αναφέρει καμία λεπτομέρεια, όπως τις χρονικές λεπτομέρειες, την περιοχή και κατά τη διάρκεια ποιας άσκησης έλαβε χώρα το υπόψη γεγονός. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παρόμοιες ασκήσεις τα βίντεο που δημοσιεύονται, αναφέρουν την ημερομηνία και την επωνυμία της άσκησης.

Η λιτή αυτή ανακοίνωση συνοδεύεται από τρεις φωτογραφίες και από βίντεο διάρκειας 47 δευτερολέπτων που αναρτήθηκε στο «κανάλι» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η νέα βόμβα του Open πριν καλά καλά κάνει πρεμιέρα!

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το τουρκικό ΠΝ αλλά ούτε και το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ΕΔ δεν αρέσκονται στις ανακοινώσεις τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή και με δεδομένη την χαμηλής έντασης κρίση που υπάρχει στο ΝΑ του FIR Αθηνών όπου βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό Barbaros H. PASA και αριθμός ελληνικών και τουρκικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των ψυχολογικών επιχειρήσεων της Τουρκίας (στο στρατηγικό επίπεδο), με σκοπό αφενός να προβάλλει την ικανότητα του στόλου της και αφετέρου να εκφοβίσει τη χώρα μας, η οποία στο πλαίσιο της υπεράσπισης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων απαγορεύει την διενέργεια ερευνών από το Barbaros σε περιοχές που ανήκουν στην δικαιοδοσία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share