Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Είδηση σοκ: Πέθανε ξαφνικά πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής!

Σοκαρισμένη η ελληνική showbiz!

20 Οκτωβρίου 2018 11:47
Είδηση σοκ: Πέθανε ξαφνικά πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής!

Πέθανε ξαφνικά χθες το μεσημέρι ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Μάνος Παπαδάκης γεννήθηκε στο Πετροκεφάλι Ηρακλείου, στις 17 Μαΐου του 1941.

Τα πρώτα μουσικά ερεθίσματα τα παίρνει από τον πατέρα του, Κωνσταντίνο, ο οποίος είχε σπουδάσει Βυζαντινή μουσική και αγιογραφία, όπως αναφέρει το ogdoo.gr. Ο μικρός Μάνος Παπαδάκηςσυνοδεύει τον πατέρα του που ψέλνει στην εκκλησία και εκεί μεταλαβαίνει τα σημαντικότερα «διδάγματα».

Το 1958 έρχεται στην Αθήνα και εμφανίζεται στο κέντρο «Ρομάντικα» που είχε ο Χρήστος Κολοκοτρώνης με τον Άκη Πάνου. Εκεί ως μαθητευόμενος τραγουδιστής εμφανίζεται πλάι στους Γιώργο Ζαμπέτα, Πέτρο Αναγνωστάκη και Γρηγόρη Μπιθικώτση. Την ίδια εποχη συναντά και τους νέους τότε τραγουδιστές, Στράτο Διονυσίου και Μπάμπη Τσετίνη, οι οποίοι μόλις έχουν κατέβει από τη Θεσσαλονίκη.

Το 1960 ηχογραφεί το πρώτο του τραγούδι στην COLUMBIA με τίτλο Για χαμπίμπι τάνι ταλίλι (Το κορίτσι μου χορεύει) σε μουσική του Βασίλη Καραπατάκη και στίχους του Χρήστου Κολοκοτρώνη σε δίσκο Columbia 78 στροφών, όπου τραγουδά μαζί με τους Μπάμπη Τσετίνη και Παναγιώτη Λειβαδάρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μερικούς μήνες πριν τον θάνατό της είχε..." - Αποκάλυψη βόμβα για τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη!

Σταθμός στην καριέρα του είναι η γνωριμία του με τον σπουδαίο συνθέτη και δεξιοτέχνη ακορντεονίστα - αρμονίστα Βασίλη Βασιλειάδη. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία έρχεται το 1967 με το τραγούδι Μαύρος Καπνός σε μουσική και στίχους του Βασίλη Βασιλειάδη. Ο δίσκος 45 στροφών κυκλοφορεί από την ODEON και δεύτερες φωνές κάνουν ο Μπάμπης Τσετίνης και η Λίτσα Διαμάντη. Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους μπαίνει πάλι στο στούντιο και ηχογραφεί το τραγούδι Θα τα κάψω τα λεφτά μου (β φωνή: Πόπη Πόλυ) των Βασίλη Βασιλειάδη - Πυθαγόρα. Το τραγούδι προκαλεί πάταγο και ο Μάνος Παπαδάκηςεκτοξεύεται στην κορυφή και καθιερώνεται σαν πρώτο όνομα στα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας.

Το Δεκέμβριο του 1969 ηχογραφεί στη Minos το Μια δεκάρα δεν αξίζει η αγάπη σου (β΄ φωνή: Ρένα Βιολάντη) το οποίο γίνεται επίσης μεγάλη επιτυχία.

Ο Μάνος Παπαδάκης στην πολύχρονη καριέρα του που φθένει μέχρι και τις μέρες μας έχει ηχογραφήσει δημιουργίες των Βασίλη Καραπατάκη, Χρήστου Κολοκοτρώνη, Χαράλαμπου Βασιλειάδη, Βασίλη Βασιλειάδη, Πυθαγόρα, Θεόδωρου Δερβενιώτη, Κώστα Βίρβου, Γιώργου Μητσάκη, Απόστολου Καλδάρα, Γιώργου Μουφλουζέλη, Χρήστου Νικολόπουλου, Θανάση Πολυκανδριώτη κ.ά. ενώ συμμετείχε στην τελευταία δισκογραφική δουλειά του Άκη Πάνου το 1997 με γενικό τίτλο Casino, ερμηνεύοντας το τραγούδι Ο Σεισμός.

Στο πάλκο συνεργάστηκε με ιστορικές μορφές του λαϊκού μας τραγουδιού, σαν τους Βασίλη Τσιτσάνη, Γιώργο Ζαμπέτα, Πέτρο Αναγνωστάκη, Σωτηρία Μπέλλου, Βασίλη Βασιλειάδη, Μπάμπη Τσετίνη, Λίτσα Διαμάντη, Καίτη Γκρέυ, Πόλυ Πάνου, Βαγγέλη Περπινιάδη, Στράτο Παγιουμτζή, Ρίτα Σακελλαρίου, Τάκη Μπίνη, Χαρούλα Λαμπράκη, Μανώλη Αγγελόπουλο κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαύρο Σαββατοκύριακο για 3 ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις από την Άση Μπήλιου!

Η φωνή του Παπαδάκη που παραμένει αναλλοίωτη στα χρόνια, έχει χρώματα από τη σχολή του Πάνου Γαβαλά αλλά και πινελιές από Στέλιο. Η διαδρομή του σεμνή και ταπεινή, άφησε όμορφα τραγούδια που χαρακτηρίζουν μια ολόκληρη εποχή, όταν το νήμα των κλασικών βάρδων, προεκτείνονταν από άξιους συνεχιστές του είδους στην δισκογραφία και τη διασκέδαση.

Αγαπητός σαν άνθρωπος και σαν καλλιτέχνης ο Μάνος Παπαδάκης έχει κερδίσει με τις ερμηνείες και τη στάση του, τόσο στον κύκλο του όσο και στο ευρύ κοινό, πολλούς εκτιμητές και φανατικούς οπαδούς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share