Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Νίκαια: Συνελήφθη για ληστεία ο αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε από Πακιστανούς!

Ανατροπή στην υπόθεση

19 Οκτωβρίου 2018 13:31
Νίκαια: Συνελήφθη για ληστεία ο αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε από Πακιστανούς!

Συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής για ληστεία και συναυτουργία ο 34χρονος αστυνομικός που βρέθηκε δεμένος και χτυπημένος σε διαμέρισμα, όπου κατοικούσαν Πακιστανοί, στη Νίκαια.

Οι Πακιστανοί λαθρέμποροι τσιγάρων είχαν από την πρώτη στιγμή καταγγείλλει ότι ο αστυνομικός μαζί με τρεις συνεργούς του επιχείρησαν να τους ληστέψουν και τους άρπαξαν χρήματα και καπνικά προϊόντα.

Όταν οι τρεις από τους τέσσερις δράστες έφυγαν, ο αστυνομικός έμεινε πίσω. Δεν αντελήφθη, όμως, ότι ένας από τους Πακιστανούς που είχαν δέσει στο διαμέρισμα είχε καταφέρει και είχε λυθεί. Ο άνδρας αυτός του επιτέθηκε και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει, ενώ στη συνέχεια έλυσε και τους υπόλοιπους Πακιστανούς και όλοι μαζί ξυλοκόπησαν τον αστυνομικό.

Από την πρώτη στιγμή η υπόθεση έμοιαζε μπερδεμένη, καθώς ο ισχυρισμός του αστυνομικού ότι αντιλήφθηκε ύποπτες κινήσεις των Πακιστανών και τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει, δεν φάνηκε ιδιαίτερα πιστευτή. Στην περιοχή εξάλλου υπήρχαν συχνά καταγγελίες ότι Πακιστανοί που εμπλέκονται με λαθρεμπόριο τσιγάρων πέφτουν θύματα ληστείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όταν η μητέρα της Αγγελικής Πεπόνη την έψαχνε στην Αγγελική Νικολούλη 8 χρόνια πριν! (video)

Ο αστυνομικός διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και μάλιστα έκανε και περίεργες δηλώσεις ότι του έκοψαν μέρος του αυτιού του, κάτι που δεν διαπιστώθηκε κατά την εξέτασή του από τους γιατρούς.

Την υπόθεση ανέλαβε χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να ερευνήσει τη βασιμότητα της καταγγελίας των Πακιστανών. H έρευνα των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε μεθοδικά και σε βάθος και έτσι πριν από λίγη ώρα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του αστυνομικού.

Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι αναζητούνται και δύο ακόμα άτομα, πιθανότατα αστυνομικοί κι αυτοί, που φέρονται να βρίσκονταν μαζί με τον 34χρονο την ώρα της συμπλοκής.

Τι είχε ισχυριστεί ο αστυνομικός

Ο αστυνομικός είχε δώσει προηγουμένως στην κατάθεσή του τη δική του εκδοχή:

«…Προσπάθησα να φύγω, αλλά η πόρτα του διαμερίσματος δεν είχε ούτε πόμολο. Οι Πακιστανοί με χτυπούσαν συνεχώς με κλωτσιές, μπουνιές και τέλος με ακινητοποίησαν και με έδεσαν, ενώ με ένα μαχαίρι μου έκοβαν το αυτί. Όλα άρχισαν όταν την ώρα που επέστρεφα στο σπίτι μου κατάλαβα να γίνεται μία φασαρία κάτω από τη συγκεκριμένη πολυκατοικία. Τους φώναξα “αστυνομία” και τότε αυτοί αρχικά μου επιτέθηκαν και μετά άρχισαν να τρέχουν…».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία για την Ελένη Μενεγάκη: Η ψυχολογική πίεση και το ναρκοπέδιο!

Η εκδοχή του αστυνομικού ότι διαπίστωσε παράνομες ενέργειες και ακολούθησε τους Πακιστανούς μέσα στην πολυκατοικία, χωρίς να δίνει απάντηση στο βασικό ερώτημα για ποιο λόγο δεν ειδοποίησε ποτέ την Άμεση Δράση και γιατί δεν ζήτησε ενισχύσεις όταν διαπίστωσε ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε, ήταν που παραξένεψε από την πρώτη στιγμή τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share