Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Folli Follie: Αρνείται τον έλεγχο στα οικονομικά της!

Δείτε την ανακοίνωση!

9 Οκτωβρίου 2018 18:52
Folli Follie: Αρνείται τον έλεγχο στα οικονομικά της!

Η Folli Follie δεν συμμορφώνεται στην απαίτηση να διενεργηθεί πλήρης έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία για την οικονομική χρήση του 2017, αναφέρει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Folli Follie, σύμφωνα με την οποία σχεδιάζεται αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, με δεδομένο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη των αναθεωρημένων ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας της διαχειριστικής χρήσεως 1/1/2017 - 31/12/2017.

Αναλυτικότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επισημαίνει τα ακόλουθα: «Στις 07.05.2018 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κάλεσε την Εταιρία να προβεί άμεσα σε ανάθεση πρόσθετου ανεξάρτητου ελέγχου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για την χρήση 2017 σε αναγνωρισμένη ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρία. Η Εταιρία με την από 14.05.2018 ανακοίνωσή της ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι ανέθεσε στην ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρία Ernst & Young τον επανέλεγχο των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για την χρήση 2017.

Η Εταιρία προέβη σε ανάθεση διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών επί συγκεκριμένων κονδυλίων των ενοποιημένων οικονομικών της καταστάσεων για τη χρήση 2017 στην εταιρία Ernst & Young και forensic investigation στην εταιρία Alvarez & Marsal.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Απίστευτη αποκάλυψη για τους μισθούς του ριάλιτι!

Με την παράδοση της έκθεσης της Alvarez & Marsal η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάλεσε την Εταιρία ήδη στις 28.09.2018, ενόψει και της προγραμματισμένης για τις 10.10.2018 Γενικής Συνέλευσης, να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, μεταξύ άλλων, σχετικά με:

α) το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου της Ernst & Young αναφορικά με τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του ομίλου,

β) την ημερομηνία δημοσιοποίησης της αναμορφωμένης ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τη χρήση 2017.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Έκανα μια τρέλα! Στην Κωνσταντινούπολη με...": Απίστευτη αποκάλυψη από τον Μαρία Μπακοδήμου!

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαπιστώνει ότι η Εταιρία, παρά τα σημαντικά ευρήματα της Alvarez&Marsal, συνεχίζει να μη συμμορφώνεται και για το λόγο αυτό επαναλαμβάνει την απαίτησή της, η οποία είχε διατυπωθεί με σαφήνεια ήδη από τις 07.05.2018, για τη διενέργεια του πλήρους ελέγχου των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017 από την ελεγκτική εταιρία που έχει ορίσει η Folli Follie.

Ανεξάρτητα από τα ανωτέρω, διευκρινίζεται ότι, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπέβαλε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση έκτακτου ελέγχου βάσει του άρθρου 40 παρ.1 περ. (β) και παρ. 2 του κ.ν.2190/1920 για τη χρήση 2017, ενέργεια η οποία σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εν λόγω χρήσης. Για το λόγο αυτό προτάθηκε να διενεργηθεί από διαφορετική ελεγκτική εταιρία».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share